Društvo

Vojvodić: Organizovana hajka zbog sudskog spora

Bivši generalni direktor RTCG Rade Vojvodić kazao je za Pobjedu da je žrtva organizovane hajke i da osobe koje stoje iza toga, preko člana Savjeta Gorana Đurovića, pokušavaju da ga na taj način prisile da odustane od sudskog spora koji je pokrenuo protiv ove kuće zbog nezakonite smjene, koju je, takođe, inicirao Đurović.
Vojvodić: Organizovana hajka zbog sudskog spora
Portal AnalitikaIzvor

 Na sjednici Savjeta RTCG u ponedjeljak Đurović je, nakon što je duže vrijeme bio u posjedu finansijske dokumentacije Javnog servisa, prema tvrdnjama nekih članova ovog tijela – nezakonitom, iznio brojne optužbe na račun poslovanja RTCG za vrijeme mandata Rada Vojvodića.

On je analizirao „papire“ od 2013. do prošle godine i okrivio Vojvodića za nezakonito plaćanje odmora radnicima koji ih nijesu koristili, neprincipijelno nagrađivanje zaposlenih, isplaćivanje dodataka na platu za angažovanje radnika za poslove koji su im, tvrdi Đurović, bili u opisu radnog mjesta...

- Takvih primjera ima hiljade u Crnoj Gori. Mora se platiti odmor zaposlenom koji mora da radi iz nekog razloga – zato što je značajan na nekom mjestu ili zbog nedostatka ljudi. Što je tu nezakonito – pita se bivši čelnik RTCG.

Revizor tražio veću platu

Interni revizor Javnog servisa Marko Ostojić rekao je na sjednici Savjeta da je saglasan sa onim što je saopštio Goran Đurović, a bivši direktor RTCG-a Rade Vojvodić je kategoričan da on ne govori istinu. - Instruisan je od ovih što vode hajku. To su oni što organizuju skupove po televiziji i što preko nekih medija spinuju informacije. Nije tačno da mu je bilo onemogućeno da radi. Dolazio je zbog bolesti, tražio da mu povećamo platu pred penziju... Izbacio je iz kancelarije koleginicu jer nije htio da se vidi koliko vremena provodi na radnom mjestu – tvrdi Vojvodić.

Opširnije u Pobjedi

 

 

Portal Analitika