Protokol

Đukanović čestitao Rami izbornu pobjedu

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović čestitao je predsjedniku Socijalističke partije Albanije Ediju Rami pobjedu te partije na parlamentarnim izborima u toj susjednoj državi.
Đukanović čestitao Rami izbornu pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

„Povodom pobjede Vaše partije na parlamentarnim izborima, u ime DPS-a, i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalje uspjehe i prosperitet prijateljske Albanije", kaže se u pismu Đukanovića Rami, saopšteno je iz DPS-a.

Kako je naveo Đukanović, ubjedljiva pobjeda Rame jasan je znak da građani Albanije prepoznaju velike napore Socijalističke partije u izgradnji stabilnog i demokratskog društva na evropskom putu, kao i značaj ekonomskih dostignuća koja je ostvarila Vlada Rame u prethodnom periodu.

Đukanović je, kako je rekao, uvjeren da će to biti novi impuls reformskim i integracionim procesima u funkciji ukupnog razvoja zemlje, što će imati pozitivne efekte na region u cjelini.

"Vaš novi premijerski mandat otvoriće i nove perspektive saradnje i jačanja svestranih odnosa Crne Gore i Albanije, koji su primjer dobrosusjedstva i međusobnog uvažavanja na Balkanu i u širem okruženju”, kaže se u pismu Đukanovića.

Portal Analitika