Protokol

Stvoreni uslovi da se diplomatski odnosi Crne Gore i Kosova podignu na najviši nivo

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Republike Kosovo u Crnoj Gori Skendera Durmišija.
Stvoreni uslovi da se diplomatski odnosi Crne Gore i Kosova podignu na najviši nivo
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Đukanović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su stvoreni uslovi da se diplomatski odnosi Crne Gore i Kosova podignu na najviši nivo, izražavajući uvjerenje da će to biti važna karika za unapređenje bilateralnih odnosa, za povjerenje i razumijevanje koje dvije države u kontinuitetu razvijaju. U tom smislu, ukazao je na važnost snaženja regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa, podsjetivši da je to jedan od uslova za napredovanje država zapadnog Balkana prema članstvu u EU, što je garancija trajne stabilnosti i bezbjednosti.

Ambasador Durmiši je čestitao predsjedniku Đukanoviću lično na članstvu Crne Gore u NATO i na ostvarenom napretku u procesu EU integracija, ističući da je to rezultat jasne vizije, odlučnosti i napora koji zaslužuju najveće pohvale i dodao da će uspješno iskustvo Crne Gore biti primjer Kosovu i ostalim državama regiona. Ambasador je zahvalio predsjedniku Đukanoviću za prijateljsku podršku pruženu Kosovu tokom procesa konsolidacije njegovog međunarodnog položaja i subjektiviteta.

Kako je Portalu Analitika saopšteno iz službe za infomisanje DPS-a, na kraju sastanka iskazana je obostrana spremnost za nastavak saradnje i produbljivanje dijaloga na svim nivoima, sa posebnim fokusom na oblast ekonomije i kulture u cilju daljeg jačanja veza i približavanja dva naroda.

Portal Analitika