Društvo

Simeone: Problemi se rješavaju dijalogom, a ne jednostranim odlukama

Saradnja između sindikata crnogorske Uprave policije i Evropskog policijskog sindikata (CESP) izuzetno je dobra, a u narednom periodu biće ojačana, poručeno je sa današnjeg sastanka delegacije MUP-a predvođene državnim sekretarom Draganom Pejanovićem i delegacije CESP-a koju je predvodio predsjednik Andreas Simeone.
Simeone: Problemi se rješavaju dijalogom, a ne jednostranim odlukama
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika iz MUP-a, sastanak je bio prilika da se predstavnici CESP-a upoznaju sa dosadašnjim zajedničkim aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova i sindikata Uprave policije na planu poboljšanja uslova rada policijskih službenika i rješavanju pitanja Granskog kolektivnog ugovora za policiju.

Državni sekretar Pejanović je istakao da su izmjenama zakonskih rješenja položaj i uslovi života i rada policijskih službenika u prethodnom periodu značajno poboljšani, a kroz realizovane projekte i donacije njihov rad dodatno  unaprijeđen. Govoreći o aktuelnom pitanju  Granskog kolektivnog ugovora saopštio je da će se ono rješavati u narednom periodu kroz proaktivan dijalog sa drugim nadležnim ministarstvima.

Predsjednik CESP-a Andreas Simeone poručio je da je ta organizacija  spremna da Ministarstvu unutrašnjih poslova – Upravi policije pruži punu podršku i pomoć u rješavanju pitanja od interesa za zaposlene i naglasio da je zajednički cilj bolji rad policije. On je pohvalio  kvalitetan dijalog između MUP-a i Sindikata UP naglasivši da se problemi rješavaju upravo dijalogom, a ne jednostranim odlukama.

Portal Analitika