Fudbal

Detalji pregovora Zvezde i Marka Baše: Dokad ima ugovor, koliku bi platu tražio...

Od dana kad je dobio jednu od najvažnijih funkcija u Crvenoj zvezdi Zvezdan Terzić grozničavo želi da na Marakanu dovede našeg reprezentativca Marka Bašu, međutim, on je bio veliki zalogaj za finansijski uzdrmani klub iz Ljutice Bogdana.
Detalji pregovora Zvezde i Marka Baše: Dokad ima ugovor, koliku bi platu tražio...
Portal AnalitikaIzvor

Tako je bilo pretprošlog i prošlog ljeta, pošto je 34-godišnji štoper bio standardan član francuskog Lila, u jednom trenutku i kapiten.

„Najviše bih volio da imam 1.000.000 eura na raspolaganju. Da dovedem Marka Bašu i zatvorim sve“, rekao je uoči prošlogodišnjeg juriša na Evropu generalni direktor crveno-bijelih.

Novo ljeto znači i novi pokušaj dovođenja Marka Baše. Šanse Crvene zvezde su ovog puta znatno veće (ne kažemo velike), pošto je u Lil stiglo novo rukovodstvo i novi trener, poznati argentinski stručnjak Marselo Bijelsa. Kako se može čuti popularni Ludak i čelnici francuskog kluba žele da izvrše totalnu rekonstrukciju tima i šansu pruže novim, mlađim kadrovima. Jasno je da u takvom projektu nema mjesta za nekadašnjeg člana OFK Beograda.

Baša, ipak, ima ugovor do ljeta 2019. godine i vrlo dobru početnu poziciju. Može da ostane u Lilu i ispunjava obeveze do pomenutog datuma, ali postoji i druga opcija: da mu Lil spremi bogatu otpremninu, isplati dobar dio ugovora i da mu „čiste“ papire. Upravo zbog toga Baša će sa čelnicima francuskog Lila imati sastanak 3. jula. Ukoliko dobije veći dio novca koji mu po ugovoru pripada postaće slobodan igrač.

Tada će rukovodstvo Crvene zvezde imati više prostora da izvrši totalnu ofanzivu na reprezentativca Crne Gore i upozna ga sa planovima. Za sada se pregovori Crvene zvezde i Marka Baše mogu okrakterisati kao nešto jače opipavanje pulsa.

Baša je projektovan kao pojačanje za jednu sezonu, uz koga bi bolje igrali Abraham Frimpong, Vujadin Savić, pa i tinedjžer Slađan Rakić. Razumljivo, igrač takvog kalibra će imati još ponuda i sigurno bi tražio godišnja primanja od blizu 300.000 eura.

Verovatno bi u Crvenoj zvezdi bili spremni da za osjetljivu poziciju izdvoje finansijka sredstva, pošto je u prethodno periodu bilo mnogo grešaka. Kao što se nadaju da imaju dovoljno argumenata da ubijede Bašu da dođe na Marakanu. Za Crvenu zvezdu je dobra stvar što je Marko izabrao da živi u Beogradu, odnosno da mu sedmogodišnja ćerka u septembru kreće u školu baš u glavnom gradu Srbije.

Portal Analitika