Crna hronika

Bivši službenik Uprave javnih prihoda osumnjičen da je zloupotrijebio položaj

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su danas državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.O. (58) iz Bijelog Polja, bivšeg savjetnika I za naplatu lokalnih javnih prihoda u Upravi javnih prihoda Bijelo Polje, zbog osnovane sumnje da je u vrijeme dok je obavljao ove poslove počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje službene isprave.
Bivši službenik Uprave javnih prihoda osumnjičen da je zloupotrijebio položaj
Portal AnalitikaIzvor

 „On je, kako se sumnja, u periodu od 2010. do marta 2016. godine, dok je obavljao poslove savjetnika I za naplatu lokalnih javnih prihoda u Upravi javnih prihoda Bijelo Polje, zloupotrijebljavao svoj službeni položaj falsifikujući službene isprave (priznanice za naplatu poreza) prilikom naplate poreza od poreskih obveznika od više lica, i to na način što je naplaćivao od tih lica porez ne razdužujući novac na blagajni Uprave javnih prihoda Bijelo Polje što je inače bio u obavezi da uradi. Taj novac je, sumnja se, zadržavao a priznanice sa istim serijskim brojem je razduživao naplatom poreza od drugih lica i na ime tih lica“, saopšteno je iz Uprave policije.

U okviru ove akcije je u martu ove godine navedenom tužiocu podnijeta krivična prijava protiv H.N. iz Bijelog Polja, takođe zaposlenog u istoj Upravi, zbog osnovane sumnje da je počinio istovjetna krivična djela.

Službenici ovog Odsjeka, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, nastavljaju aktivnosti u ovom predmetu jer postoje indicije da je na ovaj način, osim onih za koje je potvrđeno, prevaren još jedan broj građana sa područja Opštine Bijelo Polje.

Portal Analitika