Crna hronika

Opljačkana Simonida Kordić

Juče, nešto nakon 15 sati odbornica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić prijavila je policiji da joj iz kuće nedostaje veća količina zlatnog nakita u vrijednosti od oko 4.200 eura i novac u iznosu od 300 eura, nezvanično saznaje FOS.
Opljačkana Simonida Kordić
Portal AnalitikaIzvor

Kordić je navela da je njena majka oko 11 sati primila u kuću dvije ženske osobe koje su se raspitivale za smještaj u apartmanima u Herceg Novom. 

Kako je kazala, one su najvjerovatnije iskoristile njenu nepažnju i otuđile nakit i novac, koji je nalazio u kutijama na radnom stolu.

Odbornica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić oglasila se povodom pljačke koja se desila u njenom domu o čemu je pisao FOS. Kako ističe, na sreću nije bilo fizičkog nasilja, pa niko nije povrijeđen. 

Kordić je navela u policiji da je njena majka oko 11 sati primila u kuću dvije ženske osobe koje su se raspitivale za smještaj u apartmanima u Herceg Novom. 

"Moja majka je žena u godinama i da je pokušala, svakako nije mogla da spriječi ovakav upad u kuću. Ukraden je porodični nakit koji smo naslijedili od moje bake koji osim materijalne ima sentimentalnu vrijednost, što je nenadoknadivo. A još gore od toga je osjećaj ugroženosti u sopstvenom domu", istakla je Kordić.

Ona upozorava sve građane na ovakve slučajeve i poziva na maksimalni oprez.

"Već je postalo opšte mjesto i gotovo da se smatra normalnim da čim počne ljeto mi ugostimo maltene više kriminalaca nego turista. Nije onda ni čudno što ljudi koji su navikli da žive u malom, mirnom gradu postaju žrtve organizovanih kriminalnih grupa, često sa mnogo gorim posljedicama od ovoga što se dogodilo mojoj majci. Ako ovakve stvari ostanu nekažnjene kriminalci i prevaranti će se osjećati sve slobodnije, a krivična djela postajati sve bezočnija, dok će cijenu plaćati nedužni građani", smatra Kordić.

Kako navodi, nada se da će će policija riješiti ovaj slučaj, te poziva bezbjednosne organe da proglase nulti stepen tolerancije prema ugrožavanju domova. Policija, smatra Kordić, rigoroznim mjerama mora stvoriti ambijent u kojem će kriminalcima biti jasno da im nije mjesto u Crnoj Gori.

fosmedia.me

Portal Analitika