Kultura

"Slučaj svjetlucave olovke" prva dječija predstava Barskog ljetopisa

Prva predstava za djecu u okviru Pratećeg programa Barskog ljetopisa, „Slučaj svjetlucave olovke“, biće večeras izvedena na Ljetnjoj pozornici Kulturnog centra Bar od 20 časova i 30 minuta.
"Slučaj svjetlucave olovke" prva dječija predstava Barskog ljetopisa
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače: Anastasija Knežević, Irina Savić, Danilo Nikitin, Isidora Radunović, Jug Andonovski, Radmila Škuletić, Elena Tomanović, Nađa Čović, Aleksandar Šćepanović, Anastasija Pavlović i Lana Marković.

Riječ je o produkciji Dramskog edukativnog studija „Scena“ iz Bara čiju režiju potpisuju Kristina Obradović i Vesna Vujošević-Labović. Komad je namijenjen djeci starijoj od šest godina, a ulaz je bespatan.

- „Slučaj svjetlucave olovke“ je priča o borbi za prave vrijednosti. Radnja započinje tako što opterećena mnogobrojnim obavezama, djevojčica Saša namjerno iscenira nestanak svjetlucave olovke koja predstavlja važan dio porodičnog nasljedstva. Tradicionalno, svaki član porodice koji je talentovan za pisanje dobija olovku koja svjetluca samo u rukama onih koji zbilja jesu talentovani. Zaokupljeni egzistencijalnim pitanjima, svakodnevnim obavezama i manjkom vremena i za bezbrižna porodična druženja, mama i tata se pretvaraju u „inspektore“, koji se međusobno propituju i optužuju, a istovremeno Sašu stavljaju u isti „lonac“ – navodi se u najavi ove predstave.

Ovaj komad je osvojio čak devet nagrada na 10. Festivalu dječijeg teatra u Baru, u kategoriji samostalnih dramskih studija.

Podsjećamo, u okviru Večernje scene biće održano književno veče na kojem će nove poetske knjige promovisati barski autori Srđan Leković i Slavica Milošević, na platou ispred Dvorca kralja Nikole od 21 čas. Sopran Aleksandra Vojvodić-Jovović uz klavirsku pratnju Nataše Popović održaće konert u sali Dvorca od 22 časa.

Portal Analitika