Košarka

NBA izabrala najbolje: Rasel Vestbruk MVP sezone!

Bek Oklahoma Siti Tandera Rasel Vestbruk izabran je za najkorisnijeg igrača NBA.
NBA izabrala najbolje: Rasel Vestbruk MVP sezone!
Portal AnalitikaIzvor

Vestbruk iza sebe ima sezonu kakvu niko nije imao u posljednjih 45 godina, prosječno je bilježio tripl-dabl sa 31,6 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencije uz 1,63 ukradene lopte po utakmici.

Na 82 utakmice zabiježio je čak 42 tripl-fabla, a u tim utakmicama Tander je imao skor 33-9. U dva navrata tokom sezone je imao seriju od sedam tripl-dablova, po čemu je prvi u istoriji NBA.

Grčki košarkaš Janis Adetokubo ubedljivo je trijumfovao ispred Nikole Jokića u borbi za igrača koji je najviše napredovao u NBA.

Za najboljeg defanzivca lige očekivano je izabran krilni igrač šampiona Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin, što je prvi put u istoriji ove franšize.

Plejmejker Milvoki Baksa Malkom Brogdon izabran je za rukija (početnika) sezona u NBA ligi. On je tek drugi igrač Baksa poslije Abdul-Džabara koji je dobio ovo priznanje.

Zajedno sa Džoelom Embidom, Vilijem Ernangomesom, Badijem Hildom i Dariom Šarićem je izabran u idealnu petorku rukija, prvi igrač Baksa od Brendona Dženingsa iz sezone 2009/2010.

Najbolji šesti igrač protekle NBA sezone je bek Hjuston Rokitsa Erik Gordon, prvi u istoriji teksaškog tima koji je dobio ovu nagradu.

Trener Hjuston Rokitsa Majk D'Entoni izabran je za najboljeg stručnjaka u protekloj NBA sezoni. Rokitsi su bili neočekivano treći na Zapadu sa skorom 55-27.

Portal Analitika