Politika

Đonović: Licemjerje Rogozina

Ulazak Crne Gore u NATO nije usmjeren protiv bilo koga niti od toga može imati štetu bilo ko, sem oni koji svoje dobro vide u nesreći i zlu Crne Gore - ocijenio je za Pobjedu analitičar Ranko Đonović, komentarišući izjavu potpredsjednika Vlade Rusije Dmitrija Rogozina da je „ulazak Crne Gore u NATO uperen direktno protiv Srbije, a ne protiv Rusije“.
Đonović: Licemjerje Rogozina
Portal AnalitikaIzvor

Đonović kaže da Rogozinova izjava nije ništa novo, te da je neprimjerenih, neodmjerenih, uvredljivih i neprijateljskih izjava ruskih zvaničnika prema Crnoj Gori bilo dosta u posljednjih desetak godina.

Pokušaji

– Rogozinova izjava da je ulazak Crne Gore u NATO uperen protiv Srbije je licemjeran i podao način da se dodatno, u najvećoj mogućoj mjeri, poku- šaju u Srbiji i Crnoj Gori objediniti svi tradicionalni neprijatelji naše zemlje, kako bi se Crna Gora što više destabilizovala i retrogradnim metodama doveo njen državni opstanak u pitanje. Rogozina i njegove istomišljenike treba podsjetiti da je Crna Gora član najvećeg, najrazvijenijeg i najcivilizovanijeg saveza na planeti i kao takva je u stanju oduprijeti se i „vražjemu kotu i zlu domaćemu“, jer, da citiram Njegoša: „Nije vino pošto priđe bješe“ – rekao je Đonović.

 Prema njegovim riječima, više je nego jasno da ulazak Crne Gore u NATO nije usmjeren protiv bilo koga niti od toga može imati štetu bilo ko.

 – Osim oni koji svoje dobro vide u nesreći i zlu Crne Gore, a takvih, nažalost, ima i oko i u Crnoj Gori – dodaje Đonović. To su, kako navodi, oni koji su od davnina imali, pa i danas imaju, teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori „bilo direktnom zainteresovanošću za teritoriju Crne Gore, bilo da na Crnu Goru gledaju kao monetu za potkusurivanje, u skladu sa vlastitim interesima“.

– Takvo nešto u punom kapacitetu sveukupnog beščašća prema Crnoj Gori viđeno je 1918. godine, potom se zamalo slično nije ponovilo 1948. godine, a ta sudbina bila je ponovo namijenjena Crnoj Gori od istih kreatora i 1989. godine. Vjerujem da se posljednji ozbiljan pokušaj protiv države Crne Gore desio 2016. godine, kao pokušaj terorističkih napada sa krajnjim ciljem državnog udara. Na našu sreću – bezuspješan pokušaj – zaključio je Đonović.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika