Protokol

MEDOJEVIĆ: Samo Đukanović i Erdogan hapse neistomišljenike

Predsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević boravi u radnoj posjeti Njemačkoj povodom političkog, pravnog i institucionalnog progona DF-a od strane Mila Đukanovića.
MEDOJEVIĆ: Samo Đukanović i Erdogan hapse neistomišljenike
Portal AnalitikaIzvor

-Neposredni povod za posjetu je protivustavna i protivzakonita namjera Glavnog specijalnog tužioca da Skupština Crne Gore skine imunitet i odredi pritvor Nebojši Medojeviću bez ijednog dokaza i na bazi lične odmazde tužioca zbog političkog insistiranja na rasvjetljavanju  uloge bivšeg vojnog obavještajca Katnića u optužbama za zločine prilikom okupacije Cavtata 1991/1992- saopšteno je iz press službe PzP-a.

Medojević se danas, između ostalih, u Berlinu susreo sa Gernotom Erlerom, specijalnim izaslanikom Vlade Njemačke za OSCE i predsjednikom uticajnog Društva za Jugoistočnu Evropu, kao i doajenom njemačkog Bundestaga kome je prezentirao sve detalje političkog progona kojem je izlozen Demokratski front od izbora u oktobru 2016.

"Đukanović u kontinuitetu zloupotrebljava ovlašćenja Specijalnog državnog tužilaštva i preko Katnića pokušava da realizuje svoju osnovnu ideju:  erdogenizaciju  Crne Gore.  To podrazumijeva progon i eliminaciju opozicije, devastaciju parlamanta i razaranje demokratije, ukidanje osnovnih ljudskih i političkih prava i trajnu nestabilnost u zemlji. Cilj Đukanovića i Katnića je otvoreno blamiranje NATO, koji je ne samo vojni savez, nego je savez demokratskih političkih vrijednosti. Samo Đukanović i Erdogan, progone, hapse lidere opozicije i svoje  neistomišljenike. Ovakvim progonom Crna Gora se sve više udaljava od rješenja duboke političke krize, izazazvane jedinim stvarnim državnim udarom koji se desio, u režiji tandema Đukanović-Katnić" istakao je Medojević.

Portal Analitika