Društvo

Izmijenjena optužnica za bjelopoljske ljekare

Pred Višim sudom u Bijelom Polju danas je odgođen nastavak glavnog pretresa protiv četvoro ljekara bjelopoljske Opšte bolnice koji se terete da nijesu spriječili infekciju pet beba u novembru 2014, kada je jedna beba preminula.
Izmijenjena optužnica za bjelopoljske ljekare
Portal AnalitikaIzvor

Za razliku od prethodnog ročišta kada je glavni pretres odgođen na zahtjev tužioca Ljubinke Madžgalj, danas je odgađanje pretresa tražila odbrana, što je predsjednik vijeća Vukomir Bošković prihvatio.

Naime, tužilac je danas precizirao dispozitiv optužnice čime je ona djelimično izmijenjena, pa je odbrana zatražila dodatno vrijeme za iznošenje završnih riječi koje će predstavljati analizu  dokaznog postupka od strane odbrane.

Tužiteljka je  dostavila  sudskom vijeću  preostale pisane dokaze u vidu preliminarnih rezultata za javno zdravlje  koji se odnosi na razloge obolijevanja pet beba  u bjelopoljskoj  bolnici, referentni vodič  o zaštiti zdravlja  pri porođaju  i šemu organizacije poslova u bolnici. 

Advokat  oštećenih porodica Novak Ražnatović smatra da tužilac nije bitno izmijenio optužnicu pa nije bilo ni razloga za odlaganje suđenja. Ipak, odbrana će dodatno razmotriti  optužnicu  i na  narednom pretresu, koji je zakazan za 11. jul  iznijeće završne riječi. 

(rtcg.me)

 

Portal Analitika