Crna hronika

Uhapšeno 50 osoba zbog vožnje u pijanom stanju

Službenici saobraćajne policije su tokom prethodnog vikenda , zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na putevima, izdali 1.329 prekršajnih naloga, podnijeli 156 prekršajnih prijava i oduzeli 96 vozačkih dozvola i 62 para registarskih oznaka.
Uhapšeno 50 osoba zbog vožnje u pijanom stanju
Portal AnalitikaIzvor

„U vikenda, lišeno je slobode 50 nesavjesnih vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg. Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz člana 348 KZCG, lišena su slobode i zadržana dva lica. Zbog između ostalog i same brojka od 50 vozača koja su tokom vikenda zatečena da upravljaju vozilom u alkoholisanom stanju, još jednom upućujemo apel učesnicima u saobraćaju da se pridržavaju propisa i tako sačuvaju svoj i živote drugih. Ovo iz razloga što je ljudski faktor odnosno nezakonito ponašanje u saobraćaju vodeći uzročnik saobraćajnih nezgoda.“, saopšteno je iz Uprave policije.

 

 

Pripadnici saobraćajne policije će u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti u saobraćaju odnosno kako bi preventivno uticali na potencijalne najteže saobraćajne nezgode sa najtežim posljedicama.

Portal Analitika