Abiznis

Benzin jeftiniji do pet centi

Benzin u Crnoj Gori od ponoći će biti jeftiniji tri, odnosno pet centi, dok se cijene ostalih vrsta goriva neće mijenjati, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.
Benzin jeftiniji do pet centi
Portal AnalitikaIzvor

Litar euraosupera 98 i 95 pojeftiniće pet, odnosno tri centa, pa će njihova cijena u narednih 15 dana iznositi 1,23 eura, odnosno 1,19 eura.

Litar euraodizela će u naredne dvije sedmice koštati 1,07 eura, lož ulja za veleprodaju 1,04 eura, a za grijanje 76 centi.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 13. juna, kada su sve vrste goriva u Crnoj Gori, izuzev euraosupera 98, pojeftinile dva do četiri centa.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa euraa i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 10. jula, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 11. jula.

Portal Analitika