Crna hronika

Marović još na liječenju u Beogradu

Svetozar Marović, za kojim je sredinom maja raspisana Interpolova poternica radi izdržavanja zatvorske kazne, je još uvijek na liječenju na Institutu za mentalne bolesti u Beogradu.
Marović još na liječenju u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je potvrdio njegov advokat Zdravko Begović za portal Analitika ne zna se kad bi mogao privesti liječenje i kada bi mogao doći na izdržavanje kazne.

Crna Gora je raspisala potjernicu za Marovićem ali se njegovoi ime i fotografija  nije se našla na Interpolovom sajtu, jer se zna da se on nalazi u Beogradu, pa nije potrebna pomoć građana da bi se on locirao. Ranije je saopšteno da se Marović liječi u Beogradu od depresije.

Osnovni sud u Kotoru izdao je naredbu za izdavanje potjernice za Marovićem nakon što je Viši sud u Podgorici još 27. aprila odlučio da on mora bez odlaganja na robiju zbog presuda koje su postale pravosnažne. Prethodno je kotorski sud, na osnovu vještačenja medicinske dokumentacije, utvrdio da Marović nije toliko bolestan da ne može da ide na izdržavanje zatvorske kazne.

Potjernica za Marovićem je raspisana, jer se on ne nalazi u Crnoj Gori, već u Srbiji gdje je već par mjeseci na liječenju u jednoj privatnoj klinici. Navodno, Marović se, kada je došao na liječenje u Beograd, prijavio beogradskoj policiji, kojoj je dao adresu stanovanja i adresu klinike u kojoj će boraviti.

On je policiji Srbije saopštio da nema namjeru nigdje da bježi, već da će se po okončanju liječenja, kada medicinski tim to procijeni, javiti na izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori.

Marović je, po osnovu dva sporazuma o priznanju krivice koja je potpisao sa Specijalnim državnim tužilaštvom, ukupno osuđen na tri godine i 10 mjeseci zatvora, 100.000 eura novčane kazne, plaćanje sudskih troškova i naloženo mu je da vrati državi više od milion eura.

On je priznao tužilaštvu da je bio na čelu kriminalne grupe koja je u predmetima “Jaz”, “TQ Plaza”, “Kopirajt”, “Krapina”, “VTE”, “Buleva” i “Prijevor” nanijela višemilionsku štetu opštinskom budžetu.

Portal Analitika