Društvo

Majke zakazale novi protest

Novi protest korisnica naknada za troje i više djece zakazan je za srijedu, 28. jun u 20 sati, saopšteno je iz koordinacionog odbora majki.
 Majke zakazale novi protest
Portal AnalitikaIzvor

''Noćimo, čekamo zoru da poželimo dobro jutro onima koji odlučuju o našim životima 29. juna''- navedeno je u saopštenju u kom dodaju da ''već šest mjeseci majke pokušavaju da urazume nerazumne, da doživotno stečeno pravo nije moglo biti stavljeno na glasanje dva puta. Dvadeset dvije hiljade majki vjerujući državi, Ustavu, uzimajući ono što je zakon države Crne Gore ponudio, našlo se na vjetrometini onih koji i ne pokušavaju da prikriju svoje prave osobine, bezdušnost, halapljivost, ostavljajući iza sebe i bacajući kao stare krpe 22.000 majki, zaboravljajući da je i njih jedna rodila''.

Kako navode, oni koji su izglasali osnovni zakon u Skupštini, ili su zaspali ili to zaboravili.

''Ministar finansija prozvao je ovaj zakon monstrumom u finansijama Crne Gore. Samim tim baca prst prljavštine na sve one koji su prvi put za žene u Crnoj Gori uradili pravu stvar izglasavajući ovaj zakon. A od sebe praveći monstrume ostavljajući 13.000 majki bez naknada, a 9.000 u goroj situaciji nego što je bila''- saopšteno je iz Koordinacionog odbora.

Posebno su pozvale Bošnjačku stranku, Liberalnu partiju, sve one koji sebe smatraju poštenim članovima, poslanicima DPS-a, kada ovaj put budu glasali da misle isključivo na to, da fotelje u kojima sjede nijesu doživotne.

''Kada više ne budu u njima, moraće među svoje majke, sestre, kćerke, rodbinu, prijatelje, uzdignute ili spuštene glave. Da ovaj put zaštite one koje su doveli u ovakvu situaciju, svoj narod, koji su brutalno prevarili, a ne sopstvene interese''- zaključeno je iz Koordinacionog odbora majki korisnica naknada.

Portal Analitika