Fudbal

Zabluda da su Crnogorci lijeni

Dvomeč Budućnosti i Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona jedna je od glavnih tema sportske javnosti u Crnoj Gori i Srbiji.
Zabluda da su Crnogorci lijeni
Portal AnalitikaIzvor

Te utakmice prokomentarisao je i selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković, koji se osvrno na saradnju sa ovdašnjim igračima dok je vodio beogradske ,,crnobijele”.

- Puno igrača sa prostora Crne Gore igralo je u Partizanu dok sam bio trener. Mnogi od njih obilježili su igrama i moju karijeru i dali doprinos da Partizan ostvari rezultate kojima se i danas navijači ponose. Jednostavno, imaju pobjednički mentalitet i gotovo u svakoj generaciji koju sam vodio, davali su pečat igrama i rezultatima - kazao je Tumbaković za Sportski žurnal.

Deceniju na klupi Partizana proveo je vodeći igrače koji su prije ili kasnije postali asovi i na evropskoj sceni...

- U prvoj generaciji imao sam u timu Budu (Budimir Vujačić), Peđu (Predrag Mijatović), Brnu (Branka Brnovića)... Nametnuli su se i kvalitetom i ljudskim osobinama kao lideri. I kasnije su fudbaleri koji su pristizali ne samo iz Budućnosti, na terenu ispoljavali nešto što je možda uz sav fudbalski talenat ipak nedostajalo igralima iz naše omladinske škole... Ta crta pozitivne drskosti, kakvu su imali recimo, Budimir Vujačić, Niša Saveljić, Damir Čakar tjerala je i ostale igrače da ih prate...

I gotovo u svim titulama koje sam osvojio sa Partizanom, veliki doprinos dali su igrači sa prostora Crne Gore. U svakoj od šampionskih timova imao sam bar po jednog ili dvojicu Crnogoraca... Nekad i više njih... - objasnio je Tumbaković.

Kao zabludu je okarakterisao tvrdnju da su crnogorski fudbaleri lijeni.

- To je zabluda. Apsolutno nije tačno da Crnogorci ne vole da rade, odnosno da treniraju, trče... To su prazne priče. Postoji u njihovom stilu možda izraženija linija ležernosti u igri, ali kroz proces rada svi su je svodili na minimum. Uostalom, većina ih je napravila ozbiljne karijere ,ne samo u Partizanu ili Crvenoj zvezdi, nego i u inostranim ekipama - rekao je Tumbaković

Portal Analitika