Zabava

Ovo je nova muza Pedra Almodovara

Ljubitelji španskog filma upoznali su je prošlog proljeća kao hrabru i odvažnu Klarense u “Palmama u snijegu” (proglašen za najgledanije bioskopsko ostvarenje na Pirinejskom poluostrvu u 2016).
Ovo je nova muza Pedra Almodovara
Portal AnalitikaIzvor

Mada je prvom filmskom ulogom u “Pasjoj glavi” (2006) skrenula pažnju na sebe, pokupivši nominaciju za prestižnu nagradu “Goja”, uloga Viktorije Markes učinila je lijepu Adrijanu Ugarte dvije godine kasnije jednom od najpopularnijih mladih španskih glumica.

“Gospođa” joj je donijela dvije nagrade za najbolju TV glumicu, od kojih jednu od Udruženja španskih glumaca, ali i vodeće role u filmovima cijenjenih režisera Marijana Barose (“Mračni poriv”), Danijela Kalparsore (“Vatrena trka”) i Fernanda Gonsalesa Moline (“Palme u snijegu”).

adriana-ugarte1

Famozni niz saradnje sa vodećim španskim filmadžijama krunisala je krajem 2016. postavši nova muza čuvenog Pedra Almodovara.

Zahvaljujući njegovoj “Hulijeti”, prošetala je u društvu cijenjenih koleginica Eme Suares i Rosi de Palme crvenim tepihom na najprestižnijim evropskim filmskim festivalima.

- Posao se lakše obavlja kada vas ljudi prihvate i kad možete od nekoga nešto da naučite. Tokom rada na filmu “Hulijeta” imala sam velikog učitelja u Rosi de Palmi, koja mi je nesebičnim savjetima pomogla da razumijem i prihvatim rad sa zahtjevnim režiserom kakav je Pedro Almodovar. Ranije bih ulazila nervozno u projekte, tražila načine da se opustim u radu sa filmskim veličinama kako bih opravdala ukazano povjerenje i dobro odradila posao. Godine su me naučile da sve u životu treba raditi hladne glave. Svijet vam se neće srušiti zbog eventualne greške - poručuje Ugarteova, koju ćemo uskoro gledati u novom SF trileru autora hit filma “Nevidljivi svjedok” Oriola Paula.

ugarte2

Još od malih nogu, slušajući oca (pjevački nadarenog sudiju za prekršaje) iz kupatila kako izvodi operske arije dok se tušira, Adrijana je zaljubljena u umjetnost.

Danas kaže da tada nije razumjela o čemu to otac pjeva, ali sjeća se da je uživala u njegovom raskošnom glasu. Njen brat, igrač flamenka, naslijedio je strast prema tom plesu od djeda i babe andaluzijskog porijekla. I majka Jolanda Paral, po profesiji advokatica, a u slobodno vrijeme spisateljica mnogobrojnih novela i pozorišnih komada, doprinijela je da za profesiju odabere glumu.

- U našoj kući je bilo mnogo hrane, muzike, plesa i filmova. Kad rastete u takvom okruženju, nemoguće je ne odabrati umjetnost za životni poziv - kaže Adrijana, koja je na dobrom putu da u bliskoj budućnosti postane vodeća diva španske kinematografije.

novosti.rs

Portal Analitika