Košarka

Poraz Crne Gore od Hrvatske u Dubrovniku

Mlada reprezentacija sa dvije pobjede i porazom završila je nastup na turniru u Dubrovniku koji je odlična provjera u sklopu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina, koje se od 15. do 23. jula održava u Grčkoj – izabranici Dušana Dubljevića poraženi su od domaćina Hrvatske 86:81.
Poraz Crne Gore od Hrvatske u Dubrovniku
Portal AnalitikaIzvor

U prva dva kola, ''crveni'' su savladali Rusiju (68:60) i Sloveniju (77:60), a upisali su prvi poraz u pripremnom periodu nakon četiri pobjede, jer su prethodno u Tivtu dva puta bili bolji od Turske. Reprezentacija nastavlja pripreme u Tivtu, a od 4. do 8. jula će učestvovati na turniru u Turskoj.

Hrvatska je vodila tokom čitavog meča, a naša reprezentacija u finišu uspjela da priđe na samo tri poena zaostatka (84:81), ali nije imala snage za potpuni preokret, pa je domaćin upisao treću pobjedu na turniru i osvojio prvo mjesto.

Priliku su dobili svi igrači osim Matije Jokić, a najefikasniji je bio Miloš Popović sa 25 poena, uz 11 skokova, dok je Milić Starovlah upisao 22.

Reprezentacija nastavlja pripreme u Tivtu, a od 4. do 8. jula će učestvovati na turniru u Turskoj, na kojem će pored domaćina, rivali biti Litvanija, Srbija, Letonija i Ukrajine.

Portal Analitika