Zanimljivosti

Bonton na "Fejsbuku"

Kao što u privatnom životu treba obuzdavati impulsivnost da ne bismo povrijedili bližnje, tako i u virtuelnom svijetu valja biti oprezan. Možda čak još više, jer sve što smo uradili ostaje negdje zapisano čime drugi mogu steći loš utisak o nama. I zato, ako vam je stalo do dobrih odnosa sa bližom i daljom okolinom, vodite računa o ovim stvarima.
Bonton na "Fejsbuku"
Portal AnalitikaIzvor

Ne iznosite prljav veš - Društvena mreža nije oglasna tabla za rješavanje problema, pa ne "ujedajte" partnera, prijatelje, kolege. Prljav veš ostavite za privatan razgovor licem u lice.

Takođe, ne šaljite poruke između redova kako biste se obračunali sa nekim. Na primjer, zaboravite na izjave poput "neka mi oni koji imaju nešto protiv mene to kažu u lice, umjesto da me ogovaraju po hodnicima" jer u sebi kriju pasivnu agresiju.

Ne pišite negativno - Svi se ponekad iznerviramo, ali dozirajte izjave poput "Ubio bih pješake koji ne gledaju dok prelaze ulicu", "Poludjeću od kolega koji stalno postavljaju ista pitanja".

Ako odajete utisak osobe koja je stalno ljuta, žali se na nešto, prijatelji će dva puta razmisliti da li da vas upoznaju sa poznanikom ili dragom koleginicom. Ni poslovno ne šaljete dobru poruku.

Ne svađajte se - Društvene mreže nijesu pravo mjesto za ubjeđivanje drugih da griješe u svojim stavovima. Ne samo da nećete uspjeti da ih preobratite, već ćete se predstaviti kao agresivac.

novosti.rs

Portal Analitika