Region

Rogozin: Ulazak Crne Gore u NATO uperen protiv Srbije, a ne Rusije

Srbija će imati dobru vladu, ali će uslovi biti takvi da nikada neće biti primljena u Evropsku uniju (EU), rekao je potpredsjednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin, ocijenivši da je ulazak Crne Gore u NATO uperen direktno protiv Srbije, a ne protiv Rusije.
Rogozin: Ulazak Crne Gore u NATO uperen protiv Srbije, a ne Rusije
Portal AnalitikaIzvor

Nakon inauguracije predsjednika Srbije Aleksandara Vučića Rogozin je za Sputnjik rekao da je važno da su u Beograd za tu priliku došli svi balkanski lideri, te da to naglašava ulogu Srbije kao najveće i najautoritetnije države u regionu, od koje, naveo je, mnogo toga zavisi.

Rogozin je komentarisao i stavove američkih zvaničnika koji se protive uticaju Rusije na Balkanu, posebno Brajana Hojta Jia, koji je takođe prisustvovao inauguraciji, a koji taj uticaj opisuje kao "zlokoban". 

"Apsolutno me ne zanima šta tamo neko govori. Vidite, ako ja budem slušao sve koji govore neke gluposti, neću dobro spavati. Zato ih i ne slušam", rekao je Rogozin, uz opasku da prvi put čuje za Jia, a da su to što on govori gluposti.

A u vezi s navodima da je "Rusija propustila šansu da zaustavi uticaj NATO na Balkanu", potpredsjednik ruske vlade smatra da je Crna Gora za Srbiju ono što je Ukrajina za Rusiju, da je to sa članstvom u NATO upereno u suštini protiv Srbije, a ne Rusije, tačnije da je "izazvan sukob između rođene braće i sestara". 

To se isto dogodilo s Rusijom i Ukrajinom dodao je, optuživši Amerikance da su "posijali to zrno neprijateljstva". 

Sputnjik

Portal Analitika