Politika

Nikolić u Minhenu: Dužnost poslanika je da budu sa narodom

Dužnost poslanika, kao izabranih predstavnika naroda čija je odgovornost svakog dana na provjeri, je da budu sa narodom, za narod i uz narod, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić, na humanitarnoj večeri u Minhenu, koju je organizovalo udruženje njemačko-crnogorskog prijateljstva „DeMonte“, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu i Uprave za dijasporu.
Nikolić u Minhenu: Dužnost poslanika je da budu sa narodom
Portal AnalitikaIzvor

Ističući da su djeca najvažniji ljudi, predsjednik Odbora za međunarodne odnose iseljenike Andrija Nikolić naglasio je da ovo neće biti jedina humanitarna akcija organizovana u sadejstvu sa iseljenicima, te da će poslanici i Odbor podržavati ovakve i slične oblike zajedničkog djelovanja naše dijaspore.

Humanitarno veče organizovano je za JU Dječji dom „Mladost“ u Bijeloj, za potrebe rekonstrukcije krova i ugradnje solarnog sistema, a predsjednik Nikolić uručio je donaciju u svoje i u ime članova poslaničkog kluba DPS.

U ovoj humanitarnoj akciji, pored predsjednika Odbora Nikolića, učešće su uzeli i poslanici: Miodrag Bobo Radunović, Marija Maja Ćatović, dr Suad Numanović, Branka Tanasijević, Mirsad Murić, Maja Bakrač, dr Halil Duković, Aleksandra Vuković, Dragutin Papović, Bogdan Fatić, Nada Drobnjak i Milorad Vuletić.

Poslanici crnogorskog parlamenta učešćem u ovoj akciji pokazali su svoj odnos prema dijaspori, jer se dobrim primjerima i zdravim inicijativama jača privrženost matici, kazao je Nikolić.

Humanitarnoj večeri, pored predstavnika iseljenika iz Crne Gore, prisustvovale su i brojne zvanice iz Crne Gore i Njemačke, među kojima i predstavnici diplomatskog kora, Vlade Bavarske, predstavnici privrednih udruženja iz Minhena, a gost večeri bio je crnogorski pjevač Sergej Ćetković.

Portal Analitika