Politika

Demokrate : Podržava nas 26.31% Cetinjana

Podrška Demokratama na Cetinju iznosi 26.31 odsto, tvrde iz te partije, nakon što je predsjednik stranke Demokrata Aleksa Bečić obišao je 815 domaćinstava u centru Prijestonice. "U Bajovoj ulici namjerno se odugovlače i mrcvare radovi, kako bi se što duže imao utisak da se nešto za mandata vlasti DPS-a na Cetinju radi. Ignoriše se činjenica da ovi radovi ometaju svakodnevno funkcionisanje stanovnika ove ulice. Ti radovi traju već osam mjeseci, iako je riječ o 100m ulice koji bi, da se ne rade u predizbornom periodu, mogli biti završeni nekoliko puta brže", saopštile su Demokrate.
Demokrate : Podržava nas 26.31% Cetinjana
Portal AnalitikaIzvor

Kako su kazali, ploče u Njegoševoj ulici su počele da pucaju.

"U taj projekat uložena su ogromna sredstva, da bi Cetinjani iz te ulice, kao i oni koji tuda svakodnevno prolaze danas žalili za asfaltom kojim je ta ulica bila pokrivena prije nego pločama. Iako žive u kulturno-istorijskom jezgru Cetinja, Cetinjanke i Cetinjani iz ove ulice i cijelog Cetinja nemaju nikakvih kulturnih sadržaja, zbog čega ne čudi propast projekta kandidovanja Cetinja za Evropsku prijestonicu kulture 2021. Aktuelna vlast još nije objasnila građanima Cetinja zbog čega je njihov grad ispao iz trke za ovu prestižnu nominaciju", navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni su kazali se od jednog broja cetinjskih porodica koje žive u Zgradi solidarnoti traži  da stanove otplate u punom iznosu njihove vrijednosti, jer im, u suprotnom, slijedi iseljavanje.

"Stanari zgrade su nezaposleni ili sa malim primanjima i nisu u mogućnosti da dižu kredite kako bi otplaćivali svoje stanove. Cetinjanke i Cetinjani ogorčeni su zbog činjenice da u gradu koji je nekada imao ogroman broj turista, kapaciteti hotela`Grand` uvijek su bili popunjeni do posljednjeg mjesta, dok aktuelna vlast ne nalazi način da turiste zadrži na Cetinju. Demokratska Crna Gora namjerna je i odlučna da Cetinju vrati status koji je crnogorska Prijestonica nekada uživala, kako među stanovništvom Crne Gore, tako i stranim turistima i posjetiocima", istakle su Demokrate.

 

Portal Analitika