Kultura

Sjutra počnije "Ljeto u Prijestonici"

Kulturno umjetničko društvo „Njegoš“ obilježava 110 godina postojanja i uspješnog rada na njegovanju, predstavljanju i širenju tradicije crnogorskog naroda, kroz običaje i umjetnost narodne igre, pjesme i muzike.
Sjutra počnije "Ljeto u Prijestonici"
Portal AnalitikaIzvor

Koncert je zamišljen i kao umjetničko-edukativni multimedijalni program, u kojem će učestvovati više od stotinu igrača, muzičara i pjevača prijateljskih društava iz regiona - „Kolo“ iz Srbije i „Tanec“ iz Makedonije, kao i ansambl „Njegoš“.

 

Dio kalendara „Ljeta u Prijestonici“ već je poznat, a uz umjetničke, planirano je i više sportskih sadržaja.

 

Organizatori „Ljeta u Prijestonici“ su Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice, a informacije o dijelu koncerata, uključujući i završni na Dvorskom trgu, biće saopštene naknadno, a za sada je poznato da će pred cetinjskom publikom, uz sjutrašnji događaj, nastupiti još i najznačajnije crnogorske klape (21. jul) i folklorni ansambli iz Turske (19. septembar). I ove godine na programu su Festival klasične muzike “Espressivo” (20. jul – 6. avgust) i “Cetinje Jazz Fest” (4-6. avgust). Novi muzički događaji su avgustovski Festival elektronske muzike “The Wall Fest" i Muzičko umjetnički hepening mladih Cetinja na Dvorskom trgu, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika