Fudbal

Bolonja dogovorila transfer rekordera Holandije i bivšeg igrača Reala i Intera

Nakon što je Bolonji u posljednjem trenutku propao transfer Filipa Bradarića iz Rijeke, okrenuli su se drugim fudbalerima.
Bolonja dogovorila transfer rekordera Holandije i bivšeg igrača Reala i Intera
Portal AnalitikaIzvor

Italijanski mediji javljaju da je blizu transfera u Bolonju reprezentativac Holandije Vesli Snajder. Njega je iz Galatasaraja nakon niza sukoba potjerao hrvatski trener Igor Tudor. Bolonja je inače prijateljski klub Montreal Impakta, u čijem se kontekstu spominjao Snajder pa Italijani vjeruju da ga mogu dovesti, ako ništa barem na pozajmicu. 

Karijeru je počeo u Ajaksu, iz kojeg je 2007. godine otišao u Real, ali tamo se zadržao samo dvije sezone te zatim potpisao za Inter pa za Galatasaraj. U Istanbulu je bio od 2013. godine, a niko nije mogao da vjeruje da bi jednog dana mogao završiti u klubu kakav je Bolonja, pa premda i kao 33-godišnjak...

Snajder je rekorder holandske reprezentacije po broju nastupa, ima ih čak 131 uz 31 pogodak. Sa Holandijom je 2010. godine bio svjetski viceprvak i najbolji igrač na čak četiri utakmice tog Svjetskog prvenstva. Iste godine je završio četvrti u izboru za Zlatnu loptu, nakon što je s Interom osvojio Ligu šampiona.

Portal Analitika