Politika

Šabotić: Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde ulazi u Srpsku koaliciju

''Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde Crne Gore donijela je odluku o ulasku u Srpsku koaliciju. Bićemo posvećeni, kroz Srpsku koaliciju, rješavanju problema najosjetljivijih društvenih grupa, prije svega penzionerske populacije i svih slojeva društva koji traže socijalnu pravdu. Insistiraćemo na Ustavom zagarantovanoj jednakosti i proporcionalnoj zastuljenosti svih naroda u Crnoj Gori u organima državne vlasti i lokalne samouprave. Biće ovo Srpska koalicija, ali prije svega Koalicija pravde za sve narode i svakog građanina Crne Gore'', saopštio je Smajo Šabotić, predsjednik Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde Crne Gore.
Šabotić: Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde ulazi u Srpsku koaliciju
Portal AnalitikaIzvor

''Borićemo se protiv režima na drugačiji način u odnosu na one koji su to do sada radili sa svim monopolima ''opozicione borbe''. Nama nije cilj rušenje bilo čega, nego promjena vlasti, iznutra u Crnoj Gori, bez bilo kakvih pritisaka sa strane. Za Demokratsku partiju socijalista poželjna je radikalna opozicija koja ne može biti partner nikome u Crnoj Gori, niti međunarodnoj zajednici. Ta i takva opozicija, danas oličena u nekima koji su prepoznati kao politički ekstremisti, punih 27 godina srpski i muslimanski narod drži kao zatočenike njihovog ''opozicionog djelovanja'', ostavljene van sistema i bilo čije pomoći'', kazao je Šabotić.

Kako dodaje, Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde Crne Gore uvažava sve legitimno donijete odluke u crnogorskom društvu. 

''Kroz Srpsku koaliciju borićemo se protiv svih devijacija i nepravdi učinjenih običnom i ugroženom čovjeku, prije svega od strane paradržavnih struktura i onih koji su kroz doneseni Ustav cijele narode ostavili bez definisanog statusa konstitutivnog naroda ili nacionalne manjine sa zagarantovanim pravima. Tu borbu garantuju nam svi domaći i međunarodni pravni akti! Najbolji mogući odnosi u regionu, pogotovo sa bratskom Srbijom i našim najvećim prijateljem u međunarodnoj zajednici, Ruskom federacijom, strateški su cilj Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde Crne Gore i Srpske koalicije. Apelujem na prekid medijske blokade prema Srpskoj koaliciji u Crnoj Gori, koja već danas ima cenzus u biračkom tijelu jer će za nas glasati poniženi, obespravljeni i oni koji imaju snage da ustanu i da se odupru, demokratski i institucionalno. Pravda za sve. Sva prava svima – jednaka prava za sve!'', zaključuje Šabotić.

 

(foto: radiopetnjica)

Portal Analitika