Politika

Vujošević: U paranoji jedino živi odbornik Luka

Na nesreću odbornika Luke Rakčevića i njegovih partijskih kolega, u kolektivnoj paranoji ne žive građani koji vrlo dobro poznaju g. Rakčevića i njegove partijske kolege još iz vremena kada su bili nosioci odgovornih funkcija u državnim organima i kada su, doživljavljavajući politiku isključivo kao biznis, svoje položaje koristili jedino za jačanje vlastitih poslovnih aranžmana i ukrupnjivanje sopstvenog kapitla - navodiNenad Vujošević, odbornik DPS-a u Skupstini Glavnog grada reagujući na navode Luke Rakčevića.
Vujošević: U paranoji jedino živi odbornik Luka
Portal AnalitikaIzvor

''Odbornik Rakčević uporno priziva kolektivnu paranoju, ne bi li građane ubijedio da su on i članovi njegove političke partije „dobročinitelji“ koji su zadužili građane. Zbog toga g. Rakčević, po ko zna koji put, u svom već prepoznatljivom maniru, u nedostatku argumenata stvara zaglušujuću buku. Prazna kanta najglasnije odzvanja. Nažalost, g. Rakčevića i ostale predstavnike URA-e, građani Podgorice i Crne Gore vrlo dobro poznaju i pamte, jer gdje god se okrenu oko sebe vide njihove mlinove, hotele, zgrade, parcele, vinograde i želju za monopolom da samo oni grade. Dakle, jedino oko čega se građani Podgorice slažu sa odbornikom Rakčevićem je da su istaknuti članovi njegove partije stvorili „vrijedno nasljeđe“, posebno u periodu kada su aktivno učestvovali u vlasti na državnom nivou'', kazao je Vujošević.

Kako dodaje, Rakčević u viziji razvoja Podgorice vidi jedino lični interes.
 
''je jasno da bi oni tako i nastavili kad bi, nekim čudom, zaista zavladala kolektivna paranoja koju g. Rakčević toliko emotivno želi, ne bi li dobili priliku da upravljaju Podgoricom. Zbog toga su spremni da urade ama baš sve, pa čak i da idu ruku pod ruku sa osumnjičenima za državni udar, za koji već postoji veliki broj sporazuma o priznanju krivice. O takvoj ljubavi prema Podgorici Rakčević priča i navodno brani građane Podgorce tako što bi malo da izaziva državne udare, a malo da uvećava svoje „vrijedno nasljeđe“ ucrtavanjem stambeno-poslovnih objekata samo na svojoj imovini. Na ostalim neka raste trava. To je njegova osnovna politička vizija i mjera razvoja Podgorice.
Takođe, odbornik Rakčević je u poetskom saopštenju o svom dobročinstvu i nezahvalnosti Podgoričana koji to ne znaju da cijene na izborima, pokušao i da se ogrebe za koji politički poen pominjući velike industrijske kolektive iz perioda socijalizma. Pa i to nekako sa žalom što sve to nije pripalo njemu, jer valjda bi trebalo, kad su već jednom isplaćeni za ono što su navodno poklonili, pa sad opet traže da im se plati'', istakao je Vujošević.

Kako dalje navodi, ''Vrijedno nasljeđe odbornika Rakčevića i njegovih partijskih kolega izgleda je postalo premalo''.

''Zato se odbornik Luka pravi nezvanen kada su u pitanju procedure oko donošenja prostorno-planskih dokumenata. Pravi se neznaven i kada je u pitanju činjenica da je pokrenuta dopuna planskog dokumenta za Blok V već počela i da će se tokom tog postupka se preispitati važeća planska rješenja u cilju što kvalitetnije valorizacije prostora.  Zbog toga je svo ovo politikanstvo odbornika Rakčevića bilo nepotrebno svima osim njemu, u pokušaju da iskamči poltičke poene i prekraja grad po mjeri porodice'', zaključio je Vujošević. 

Portal Analitika