Abiznis

Nema interesa ni za kupovinu ni za najam

- Interesovanje za kupovinu i zakup stanova u drugom kvartalu ove godine je značajno opalo, re- čeno je Pobjedi iz agencija za nekretnine.
Nema interesa ni za kupovinu ni za najam
Portal AnalitikaIzvor

Pad interesovanja, međutim, nije doveo do snižavanja cijena stanova, a predstavnici agencija naglašavaju da u posljednje vrijeme nema interesovanja stranaca za kupovinu i iznajmljivanje nekretnina.

- Interesovanje za stanove je osjetno opalo u posljednja tri mjeseca.

Zabrinjava me što to zatišje traje duže nego ranije, kada se dešavalo da nijedan stan ne bude prodat za 15 do mjesec dana, a ovaj pad interesovanja je u kontinuitetu već tri mjeseca i značajno se osjetio u našem poslu - kazala je direktorica podgoričke agencije ,,Iva nekretnine“ Mira Radović. Prema njenim riječima, ranije se dešavalo da se, kad nema prodaje, povećava interes za zakup i obratno, ali da sada to nije slučaj.

Dugo zatišje

Obim interesovanja i posla se primjetno i zabrinjavajuće umanjio. Desi nam se da danima u ageniciji nemamo neke konkretne potražnje - navela je Radović i istakla da interesovanja stranaca gotovo da nema.

- Ili možda oni imaju sad neke svoje ljude, kanale koji sa njima direktno rade. Vrlo je mali broj stranaca koji traži ekskluzivnije nekretnine za zakup - izjavila je Radović.

I pored slabog interesovanja, cijene nekretnina nijesu padale

- Cijena zakupa i prodaje stanova se održavaju na istom nivo i poprilično su se ustalile posljednih godina i tu nema nekakvih oscilacija - rekla je Radović i podsjetila da je prosječna cijena stana u Podgorici oko hiljadu eura po kvadratu.

- Cijene stanova u novogradnji na Starom aerodromu kreću se od hiljadu do 1,05 hiljada, a u Siti kvartu 1,2 hiljade eura. U dijelu grada preko Morače stanovi se prodaju od 900 do hiljadu eura, a u luksuznijoj novogradnji u tom dijelu grada i za 1,6 hiljada - precizirala je Radović i objasnila da ljetnja turistička sezona ne utiče pretjerano na tržište nekretnina u Podgorici. (Pobjeda)

Portal Analitika