Društvo

Vozovi kasne zbog stanja na pruzi

Vozovi u Crnoj Gori kasniće sve dok traje remont pruge od Bijelog Polja do Bara – saopštili su Pobjedi iz Željezničkog prevoza. Kako su naveli, uprkos svim naporima koje ulažu da održe tehničku ispravnost lokomotiva i elektromotornih garnitura, popravka pruge uzrok je svakodnevnih kašnjenja.
Vozovi kasne zbog stanja na pruzi
Portal AnalitikaIzvor

- Poseban problem čini remont pruge u tunelu Sozina čiji se završetak, prema informacijama od Željezničke infrastrukture očekuje krajem godine. U avgustu će biti zavr- šen dio rekonstrukcije što će skratiti vrijeme putovanja prema Baru. U skladu sa situacijom na željezničkoj infrastrukturi, izmijenili smo red vožnje kako bi sveli kašnjenje vozova na minimum - pojasnili su Pobjedi iz Željezničkog prevoza.

Turistička sezona je u jeku, a zbog konstantnog kašnjenja vozova, putnici su nezadovoljni.

U ŽPCG svjesni su da je situacija ozbiljna. - Svjesni smo da posljednji događaji negativno utiču na povjerenje putnika koje se vrlo teško stiče, a vrlo lako gubi. Svi vozovi koji saobraćaju ispravni su, a u saobraćaj nikad nijesu bila, niti bi mogla biti puštena neispravna vozna sredstva.

Putnici su u potpunosti sigurni u našim vozovima – naveli su oni. Prije nekoliko dana voz koji je krenuo iz Bara ka Bijelom Polju pokvario se i putnici su čekali više od tri sata da im se obezbijedi alternativni prevoz. Satima su ove sedmice putnici čekali i u stanici u Mojkovcu nakon što je došlo do havarije na pruzi. Iz Željezničkog prevoza kažu da problemi koji su se dešavali proteklih dana nijesu posljedica dotrajalosti voznih sredstava, već je u pitanju bila elektronika. Voz koji je saobraćao iz Bara ka Bijelom Polju, objašnjavaju imao je takozvani defekt na otvorenoj pruzi između ukrsnice Zeta i stanice Virpazar. Lokomotiva koja je trebalo da ga preuzme, međutim, takođe se pokvarila.

- Nakon toga, upućen je vozCAF iz Podgorice da prihvati putnike. Međutim dolaskom ovog voza u Zetu, mašinovođa je izjavio defekt i ovog voza - pojasnili su problem od prije nekoliko dana. (Pobjeda)

Portal Analitika