Politika

Perišić: Kolić stopirao dogovor sa Bečićem i Bogdanovićem

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dženan Kolić stopirao je na stranačkim organima dogovor Demokratske stranke pravde sa Alekom Bečićem i Borisom Bogdanovićem o kolektivnom prelasku te stranke u Demokratsku Crnu Goru.
Perišić: Kolić stopirao dogovor sa Bečićem i Bogdanovićem
Portal AnalitikaIzvor

To je u izjavi za Pobjedu saopštio predsjednik Demokratske stranke pravde Svetislav Perišić.

- Jednostavno nijesmo bili dobrodošli. Mi smo dogovorili sa Bečićem i Bogdanovićem pristupanje, međutim koordinator odbora u Bijelom Polju Dženan Kolić, inače i potpredsjednik Demokrata je bio protiv toga, rekao je Perišić za Pobjedu. Tačka Generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović u kratkoj izjavi za Pobjedu nije želio da komentariše izjavu Perišića.

- Nemam komentar. Za Demokrate je na taj slučaj stavljena tačka - rekao je Bogdanović. Perišić je zajedno sa nezadovoljnim dijelom Demokratskog fronta mahom članova i simpatizera Demokratske narodne partije krajem prošle godine u Bijelom Polju formirao svoju partiju. U javnim istupima Perišić je uglavnom kritikovao Demokratski front podržavajući politiku lidera Demokrata Alekse Bečića.

Neposredno pred lokalne izbore u Herceg Novom DSP je donijela odluku na Glavnom odboru da kolektivno kao cijela stranka pristupe Demokrtama. Takva odluka je izazvala pravi mini rat između Fronta i Demokrata u kome su najviši funkcioneri DF-a saopštavali da im stranka Alekse Bečića ,,ruši partijsku infrastrukturu i vrbuje najviše funkcionere“.

Preokret Preokret je nastao nakon izbora u Novom kada je DSP u stranačkom saopštenju navela je da je Statutarna komisija takvu odluku proglasila nevaže- ćom. Perišić u izjavi za Pobjedu objašnjava da je ,,tačno takva odluka bila nestatutarna ali i otkriva da je suštinski toj odluci prethodio sukob sa Dženanom Kolićem“.

- Dogodio se i lični sukob između mene i Kolića jer je on želio da vodi taj zajednički odbor, a ja to nijesam dozvolio - rekao je Perišić ne želeći da otkriva više detalja. Po jednom izvoru Pobjede, Kolić nije dozvolio Perišiću ulazak u Demokratsku Crnu Goru zbog toga što je ,,previse nacionalistički nastrojen“ za multinacionalni odbor Demokrata u Bijelom Polju. Drugi izvor Pobjede pak tvrdi da je Kolić na sastancima branio odluku da se ne odobri pristup Demokratama na bazi spekulacija da je ,,Perišić blizak sa Tarzanom Miloševićem i DPS-om“. - Nakon što je postalo jasno da od prelaska nema ništa, Statutarna komisija je ocijenila da je odluka o kolektivnom prelasku nelegalna, otkrili su izvori Pobjede. (Pobjeda)

Portal Analitika