Fudbal

Uzbuna u Kataloniji! Murinjo hoće da im odvede beka

Uzbuna u Kataloniji, pošto Mančester Junajted želi da odvede lijevog beka Barselone. Mundo Deportivo je javio da tim sa Old Traforda priprema veliku ponudu za španskog reprezentativca Đordija Albu (28).
Uzbuna u Kataloniji! Murinjo hoće da im odvede beka
Portal AnalitikaIzvor

Solidni lijevi bek već punih pet sezona je član katalonskog kluba u koji je stigao iz Valensije. Za to vrijeme naosvajao se trofeja i ustalio kao jedan od najstandardnijih fudbalera u redovima tima sa Nou Kampa. Takva forma uslovila je da Alba dobije epitet jedonog od najboljih svjetskih bočnih fudbalera, kakvog bi svaki trener poželio u svom timu.

I izgleda da baš takva reputacija privlači Žozea Murinja i njegove saradnike koji baš Albu vidio kao idealnog čovjeka za poziciju pokraj lijeve aut linije. Portugalac ga obožava, a kako ima problema sa Lukom Šouom (česte povrede) i Mateom Darmijanom (hoće da napusti Englesku), nije isključeno da Posebni zaista posegne za novčanikom i angažuje španskog reprezentativca.

Problem je međutim da li je Barselona voljna da proda Đordija Albu, čovjeka kojeg smatra jednim od svojih najvrjednijih fudbalera, pogotovo jer je i nedavno angažovani trener Ernesto Valverde izrazio želju da zadrži Albu u timu naredne sezone. Zato će, piše Mundo Deportivo, Crvenim đavolima trebati dosta upornosti, ali i para kako bi se dokopali sjajnog lijevog beka.

Portal Analitika