Fudbal

Junajted angažovao čovjeka koji je za nula eura doveo Pogbu, Komana, Danija Alvesa...

Viktor Lindelef je stigao za sumu od 35.000.000 eura, ali možda će se ispostaviti da najveće pojačanje Mančester junajted ovog ljeta uopšte ne bude na terenu, već u klupskim kancelarijama.
Junajted angažovao čovjeka koji je za nula eura doveo Pogbu, Komana, Danija Alvesa...
Portal AnalitikaIzvor

Jer ako Havijer Ribalta nastavi da radi posao kao što je to činio u Torinu navijači Junajteda imaće čemu da se nadaju. Na Old Traford stiže doskorašnji šef Juventusove skauting službe, čovjek koji je Staroj dami podario sadašnji izgled pošto se baš njemu pripisuju zasluge za dovođenje Samija Kedire, Fernanda Ljorentea, Kingslija Komana, Danija Alvesa i prije svega Pola Pogbe.

Tek da podsjetimo, svi oni su došli kao slobodni igrači, bez dinara obeštećenja, ostavili priličan trag u Italiji - čak i Fernando Ljorente koji je postigao neke važne golove - da bi samo na Pogbi i Komanu klub zaradio 133.000.000 eura!

Međutim, jedan drugi podvig u Torinu biće i prvi Ribaltin zadatak na Teatru snova. Naime, upravo je on 2014. godine ubijedio Alvara Moratu da je baš Juventus pravi klub za njega. Realu je platio 20.000.000 eura, Morata je blistao u Seriji A, a potom se za 30.000.000 vratio u Madrid.

Sad ga Žoze Murinjo silno želi u Mančesteru, a upravo bi Ribalta mogao da bude taj koji će finlizirati transfer, imajući u vidu da ga Morata prosto obožava.

"Havi je bio Alvarov najveći navijač ovdje u Torinu. Njegovo ponašanje je bilo ključno. Učinio je da se ovdje osjećamo konforno. On poznaje fudbal i uvijek pazi na nas. Fenomen", na sva usta je Ribaltu hvalio Moratin otac.

Ribalta je u Torinu proveo pet godina, a prije toga je bio zaposlen i u Novari, pa u Milanu. U Juventusu je sarađivao sa Đuzepeom Marotom i sportskim direktorom Fabiom Paratičijem, a od njih se ima šta naučiti.

U Junajtedu će biti koordinator globalne meže skaute. Veoma slična funkcija onoj koju je obavljao u Italiji, samo drugačijeg naziva. U praksi: stalno na vezi sa Murinjom, izvršnim potpredsjednikom Edom Vudvordom...

Portal Analitika