Region

Sedamdesetogodišnjak uhapšen zbog Facebook komentara o biskupu

Zbog neprimjerenog komentara o sisačkom biskupu Vladu Košiću, objavljenom na Fejsbuku (Facebook), u Tisnom je u danas uhapšen 70-godišnji muškarac Ilija Komšić, član SDP-a i hrvatski branitelj, prenosi N1 Info.
Sedamdesetogodišnjak uhapšen zbog Facebook komentara o biskupu
Portal AnalitikaIzvor

- Šibenska policija postupala je po prijavi Policijske stanice Sisak da se na šibenskom području vjerovatno nalazi osoba koja je na internetu neprimjereno pisala o biskupu, a nakon što je osoba locirana, priveli su je i predali sisačkoj policiji - rekla je Marica Kosor, portparolka Policijske uprave šibensko-kninske.

Supruga uhapšenog, Slavica Komšić, rekla je da je šokirana i vrlo zabrinuta jer joj je muž veoma bolestan i kod sebe nema tablete koje mora svakodnevno da pije.

- Otišao je po hljeb i vratio se poslije par minuta s kriminalističkom policijom. Ušli su nam u stan i, bez da su nam htjeli reći zašto su ovdje, uzeli računar i njegov mobilni telefom. U jednom trenutku rekli su da bi se lako moglo dogoditi da će suprug morati u Sisak, a kad smo pitali zašto tamo, rekli su da je biskup Košić protiv njega podnio prijavu - navela je ona.

Komšić, inače član SDP-a, prilično je potresen nakon zadnjih javnih istupa sisačkog biskupa, kazala je njegova supruga.

- Muž mi je vjernik, katolik, i kazao je da nije normalno da jedan biskup tako govori. Ilija ima visok šećer i pritisak, i pije dnevno šest ili sedam vrsta tableta. To ga je veoma potreslo. Ne znam što je napisao o biskupu, ali, vjerujte mi, moj muž ne bi ni mrava zgazio. Priveli su ga kao posljednjeg kriminalca, a zašto? Pa, ovako nije bilo ni u Jugoslaviji. Tamo se barem znalo što se smije, a što ne reći - rekla je ona.

Zabrinuta je zbog mogućnosti da se protiv tako starog i bolesnog čovjeka odredi istražni zatvor u Sisku.

- Moj suprug je hrvatski branitelj. Zajedno sa sinom je branio ovu zemlju. Je li moguće da ga privode zbog biskupa - upitala je ona.

Izvor i foto: N1 Hrvatska

Portal Analitika