Svijet

Dr Saeb Erekat: Kategorično odbijamo izraelske optužbe da zvanična Palestina poziva na sukobe

Kategorično odbijamo izraelske optužbe da zvanična Palestina poziva na sukobe. Za razliku od izraelske Vlade, mi smo vođstvo posvećeno rješenju o dvije države i potpunoj primjeni međunarodnih zakona. Svaki put kada se pojavi šansa za mir, Izrael pokušava da skrene pažnju izmišljajući nove izgovore, poput optužbi za pozivanje na sukobe, saopšteno je iz Ambasade Palestine.
Dr Saeb Erekat: Kategorično odbijamo izraelske optužbe da zvanična Palestina poziva na sukobe
Portal AnalitikaIzvor

- Izrael uporno odbija reaktiviranje trilateralne komisije o izazivanju sukoba (Palestina-Izrael-Sjedinjene Američke Države) obzirom da je izazivanje sukoba i veličanje terora dugogodišnja politika ove ekstremističke vlade. Na primjer, prošlog aprila je gospodin Netanjahu otvorio bolnicu koja nosi ime Jičaka Šamira, vođe terorista koji je odgovoran za ubistva više stotina civila, uključujući i naredbu za likvidaciju pregovarača Ujedinjenih nacija, grofa Folkea Bernadotea iz Švedske.

Pozivamo izraelsku Vladu da prestane da iznalazi izgovore kako bi nastavila sa svojom neprekidnom ilegalnom kolonijalističkom okupacijom i sistematskim uskraćivanjem palestinskih prava. Umjesto toga, trebala bi da radi na potpunom prekidu svoje pedesetogodišnje vojne okupacije kako bi se postigao pravedan i trajan mir između Izraela i Palestine - kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika