Društvo

Nurković: Moraju se eliminisati havarije na pruzi

Uzroci čestih kvarova vozova u Crnoj Gori, koji opravdano izazivaju negodovanje i nezadovoljstvo građana, se moraju ispitati i eliminisati u ljetnjoj sezoni, jasno je menadžmentu željezničkih preduzeća poručio ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.
Nurković: Moraju se eliminisati havarije na pruzi
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva kreira zakonodavni okvir, strateška dokumenta razvoja i kroz konstantnu saradnju sa međunarodnim finansijskim institucijama obezbjeđuje značajna sredstva koja se ulažu u modernizaciju i rekonstrukciju željezničkog sistema, rečeno je na današnjem sastanku između ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića i izvršnih direktora Željezničke infrastrukture Milanom Čolakovićem, Željezničkog prevoza Predragom Popovićem, održavanjem voznih sredstava Miloradom Vukovićem i Montecargom Muradifom Grbovićem.

Tema razgovora resornog ministra i predstavnika preduzeća bila je stanje u oblasti željezničkog saobraćaja u 2017. godini, posebno imajući u vidu situacije, to jest incidente koji su u poslednjem periodu učestale i koje su uzrokovale  nezadovoljstvo putnika. Ministar Nurković je apostroforao kao najznačajniji segment razgovora sigurnosti I bezbjednost građana koji koriste usluge željezničkog saobraćaja.

 Kako je na početku razgovora istakao Nurković, uzroci ovakvih događaja, koje opravdano izazivaju negodovanje i nezadovoljstvo građana se moraju ispitati i  eliminisati u nastupajućoj ljetnjoj sezoni, na način da se primjenjuju rješenja koja će doprinijeti vraćanju povjerenja građana u usluge željezničkog sistema.

Ministar je, dodao je upoznat i sa odličnim rezultatima u prvih 5 mjeseci ove godine u teretnom saobraćaju, gdje je zabilježen rast od 64% u odnosu na isti period prošle godine.

 

Portal Analitika