Društvo

Novi mobilijar i turistička oprema u NP Lovćen u saradnji sa NLB bankom

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore nastavlja saradnju sa NLB Bankom već sedmu godinu kroz projekat „Obradujmo prirodu“ u okviru kojeg će biti postavljen novi mobilijar i poboljšana ponuda i uslovi za boravak u zaštićenim područjima Lovćen i Biogradska gora.
Novi mobilijar i turistička oprema u NP Lovćen u saradnji sa NLB bankom
Portal AnalitikaIzvor

U NP Lovćen, na Ivanovim koritima, biće predstavljena nova oprema: 10 klupa, 14 bicikala za odrasle i 4 za djecu, kao i 5 držača sa po četiri mjesta za njihov parking.

Tim povodom, u ponedjeljak, 26. juna 2017. godine, sa početkom u 12.00 časova, zvanično će biti donirana oprema NP Lovćen.

Medijima će se u ponedjeljak obratiti predsjednica Upravnog odbora JPNPCG, g-đa Azra Vuković, direktor NP Lovćen, g-din Veselin Živanović, glavni i izvršni direktor NLB Banke g-din Martin Leberle.

Takođe je u okviru projekta „Obradujmo prirodu” uz podršku NLB Banke napravljeno je i postavljeno 20 klupa u NP Biogradska gora, 10 stolova i restaurirana odmorišna nadstrešnica.

Do kraja jula, i u nacionalnom parku Durmitor biće napravljeno i postavljeno 10 klupa, a na Prokletijama i Skadarskom jezeru po 5 klupa na određenim vidikovcima i mjestima za odmor. 

Postavljanje mobilijara na mjestima sa kojih se pruža vidik na nestvarno lijepe predjele nacionalnih parkova i nabavka bicikala za odrasle i djecu omogućiće bolju promociju parkova, ali i obogatiti turističku ponudu zasnovanu na aktivnom odmoru.

Projekat „Obradujmo prirodu“, NLB Banka realizuje u saradnji sa Nacionalnim parkovima Crne Gore uz podršku Ministarstva prosvjete od 2010.godine, tokom kojeg je implementirano više projekata iz sfere edukacije djece i unaprijeđenja i razvoja turističkih proizvoda i ponude u parkovima za koje je donirala 52.000 eura.

Portal Analitika