Ostalo

Crnogorski policajci, evropski šampioni, na prijemu kod ministra sporta

Ministar sporta Nikola Janović ugostio je u Ministarstvu sporta selekciju crnogorskog MUP-a i Uprave policije koji su na nedavnom evropskom prvenstvu policijskih asocijacija u Španiji (9-16. maja), odbranili titulu evropskog prvaka u malom fudbalu - i to u konkurenciji 39 država.
Crnogorski policajci, evropski šampioni, na prijemu kod ministra sporta
Portal AnalitikaIzvor

Pored toga što igraju najbolji mali fudbal u Evropi, crnogorski policajci su 2012. osvojili i svjetsko prvenstvo u Holandiji, a pobjedu su upisali i 2009. u Americi, na Interkontinentlnim igrama.

Čestitajući im na svim tim uspjesima, ministar Janović je ocijenio da su njihovi rezultati vrijedni divljenja, jer i pored vrlo odgovornog i stresnog posla koji obavljaju kao čuvari javnog reda i mira, često i odvojenog života od svojih porodica, uspijevaju da usklade profesionalne i privatne obaveze i da pored svega toga postignu sjajne rezultate na sportskom terenu, iza kojih, to kao bivši sportista zna, stoje veliki rad, trud i odricanje.

Zahvaljujući se na prijemu, državni sekretar Dragan Pejanović ocijenio je važnim to što Ministarstvo sporta s ministrom Janovićem na čelu, misijom prepoznatom i kod gradjana, afirmiše značaj ne samo vrhunskog, već i amaterskog sporta.

Sastanku je prisustvovao i savjetnik direktora Uprave policije Sead Frljučkić, ponosan kako je rekao, što predvodi fudbalsku selekciju crnogorskog MUP-a koja je postigla najveći uspjeh od svih domaćih amaterskih ekipa. Ministar im se zahvalio što na najbolji mogući način, širom svijeta reprezentuju našu državu i crnogorski sport, uz želju da nas na predstojećem svjetskom prvenstvu koje se na jesen igra u Holandiji, obraduju najsjajnijom medaljom i opravdaju epitet najboljih.

Portal Analitika