Politika

Ema Pungartnik na čelu mojkovačkog DEMOS-a

Tokom sastanka Opštinskog odbora Demosa u Mojkovcu na kome je raspravljano je o organizacionim pitanjima stranke u toj opštini, uslovima za izbore kao i o dubokoj političkoj krizi koja uslovljava neregularno pravno-političko i institucionalno stanje u zemlji, za novu predsjednicu Opštinskog odbora izabrana je Ema Pungartnik.
Ema Pungartnik na čelu mojkovačkog DEMOS-a
Portal AnalitikaIzvor

Konstatovano je da su izborni uslovi daleko od regularnih, da politička kriza umjesto da se rješava,iz dana u dan se produbljuje,što zahtijeva adekvatnu reakciju  opozicionih snaga u ovom trenutku, posebno prema pitanju održavanja opštinskih izbora na jesen, piše u saopštenju.

  Zahvaljujući se na uspiješnom  radu dosadašnjem predsjedniku Opštinskog odboraRadovanu Bulatoviću,koji to više nije jedino izformalno-administrativnih razloga,a nastavljajući  aktivan rad u stranci, predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić je ukazao na neophodnost još intezivnijeg rada u opštinama uz poštovanje normi demokratskog političkog dijelovanja.

Lekić je istakao da neodrživo stanje u zemlji zahtijeva adekvatan odgovor svih demokratskih snaga u zemlji. Isto tako zahtijeva i jasan stav međunarodnih adresa, posebno onih koji su formalno i suštinski involivirani u odnose sa Crnom Gorom.

  U tom kontekstu Lekić je ukazao da se  često teži sta bilokratiji umjesto istinskoj demokratiji. Rizik da budemo taoci stabilokratije zajedno sa dubokom ekonomskom krizom, korupcijom i kriminalom, prijete da se cimentira status  kvo u zemlji koji vodi nepredvidljivim i vrlo riskantnim posljedicama. 

Portal Analitika