Muzika

Pogledajte novi spot crnogorskog benda "VIII2"

Crnogorski bend VIII2 izdao je svoj četvrti singl pod nazivom „Luda“.
Pogledajte novi spot crnogorskog benda "VIII2"
Portal AnalitikaIzvor

„Pjesma je inspirisana vjenčanjem i osjećanjima glavih aktera tog dana. Imali smo priliku da prije dvije godine sviramo na vjenčanju nama veoma dragih ljudi i ovo je bio naš poklon njima. Ideja je bila da napravimo nešto lepršavo, šarmanto i veselo, što će oslikati atmosferu jednog od najznačajnijih dana u životima svih nas i izmamiti pokoji osmijeh pride. Muziku i tekst sam pisao ja, Bole Martinović je, kao i uvijek, uradio sjajan aranžman, VIII2 sviralo, a Goran Antović je bio zadužen za miks i mastering”, rekao je ovim povodom frontmen benda Vanja Radovanović.

„Stih “Ako si luda, danas se udaj” se odnosi, prije svega, na stereotipe vezane za vjenčanje, posebno na termin “ludi kamen”, a dijelom i sa dozom sarkazma i na današnje poimanje braka i zajedničkog života, kad je dosta toga proračunato i kad je malo ko stvarno spreman da “rizikuje” i izgovori sudbonosno DA, a da u isto vrijeme to stvarno i misli,”, kaže Vanja i dodaje da su uživali u saradnji sa rediteljem spota.

“Spot je uradio naš prijatelj Bane Kljajić, čovjek koji se godinama profesionalno bavi video produkcijom vjenčanja, koji je tu cijelu priču izdigao na viši nivo i omogućio svakom paru da njihov video zapis izgleda, bez pretjerivanja, svjetski. Bez puno dileme, prepustili smo mu sve i naravno da smo dobili vrhunski video uz najprofesionalniji mogući odnos. Naravno, moramo se zahvaliti i pohvaliti Jovanu i Željka, koji su glavne zvijezde ovog ostvarenja”.

Vanja nam otkriva da “Luda” zatvara triologiju koju su počeli sa drugim singlom.

“Ideja je bila da složimo priču i da te tri pjesme izdajemo hronološki. Priča počinje sa “Supermenom”, u kome imamo usamljenu djevojku i tipa sa manjkom samopouzdanja, koji bi mogli biti zajedno, ali eto, igrom slučaja, nisu. Onda se u međuprostoru sve to izniveliše i priča dođe do već pomenute “Luda”, a završava sa “Odri” koja govori o pomalo narušenim odnosima uzrokovanim ustajalom svakodnevicom i neispunjenim životnim očekivanjima, ali na sreću sa hepiendom. Raspored smo malo izmijenili, ali ionako nismo imali namjeru da prosipamo neku umjetost, ima ko to da radi.”

Portal Analitika