Društvo

Šehović i Perks: Zajednički mijenjali svijest o važnim pitanjima iz obrazovanja

Udruženim snagama Ministarstvo prosvjete i Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori postigli su vidne rezultate u promjeni svijesti ljudi o važnim pitanjima iz oblasti obrazovanja poput značaja predškolskog obrazovanja i stavljanja u fokus inkluzivnog obrazovanja, poruka je sa današnje oproštajne posjete šefa Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamina Perksa ministru prosvjete dr Damiru Šehoviću.
Šehović i Perks: Zajednički mijenjali svijest o važnim pitanjima iz obrazovanja
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak je bio prilika za rezimiranje postignutih rezultata u prethodnom periodu, te su se sagovornici osvrnuli na realizaciju aktivnosti u okviru zajedničkih kampanja.

Ministar Šehović je istakao da je jedan od najvažnijih zajedničkih napora Ministarstva i UNICEFA bio da se kroz kampanju  “Svi u vrtić” podigne svijest roditelja o važnosti predškolskog obrazovanja, a naročito na sjeveru zemlje. On je pohvalio vidne rezultate kampanje zahvaljujući kojoj je u 2016. godini upisano 30% više djece nego u prethodnoj.

Takođe, Šehović je zahvalio Perksu za pomoć u realizaciji aktivnosti iz oblasti inkluzivnog obrazovanja i nasilja u školama i stavljanje ovih tema u fokus interesovanja društva.

Perks je naglasio važnost porodice u procesu izgradnje ličnosti djeteta i njegovog obrazovanja i podsjetio na dobre rezultate u okviru projekta podrške adolescentima „Razvoj vještina za XXI vijek“ u okviru koje je otvorena Laboratorija inovacija za mlade u Crnoj Gori, kao šesta takve vrste na svijetu. On je zahvalio na plodnoj saradnji i izrazio nadu da će se tim putem nastaviti i u narednom periodu.

Konkretni i mjerljivi rezultati koje je kao vođa tima UNICEF-a u Crnoj Gori postigao predstavljaju obavezu za budućeg šefa Kancelarije, ali i podstrek za dalji naporan rad na pitanjima od značaja za djecu i obrazovanje, poručio je ministar Šehović Perksu i poželio uspjeh na novoj poziciji.

Portal Analitika