Košarka

NBA: Prvi veliki trejd u noći lutrije!

Odlazak Dvajta Hauarda u Šarlot Hornetse otvorio je ljetnji prijelazni rok u NBA ligi, a u noći vrlo zanimljivog NBA drafta dogodio se prvi veliki trejd - Džimi Batler postao je novi košarkaš Minesote Timbervulvs!
NBA: Prvi veliki trejd u noći lutrije!
Portal AnalitikaIzvor

Najbolji igrač Čikaga i trostruki Ol-star igrač stigao je u Vulvse u zamjenu za Zeka Lavina, Krisa Dana i sedmog pika sa Drafta, odnosno Laurija Markanena sa Univerziteta Arizona, nesuđenog osmog pika Njujorka.

Bulsi su zajedno sa Batlerom u Mineapolis poslali i 16. pika pa se može reći da su Vukovi pobjednici drafta. Za jednog od najboljih dvosmjernih igrača lige otarasili su se dobrog igrača koji se oporavlja od teške povrede (Lavina), nedokazanog igrača druge godine (Dan) i pik koji je pretvoren u solidnog, ali jednodimenzionalnog košarkaša (Markanen), igrački sličan Nikoli Mirotiću.

O odlasku Džimija Batlera u Minesotu šuškalo se i prošle godine, ali je i ovog ljeta bilo dosta zanimljivih spekulacija. Prije svega da su Batlera kontaktirali Lebron Džejms i Kajri Irving kako bi ga nagovorili da dođe u Klivlend. Međutim, Minesota je uspjela da napravi veliki trejd i sada se u američkim medijima piše o stvaranju moćnog tima sa osnovom Karl Entoni Tauns - Endrju Vigins - Džimi Batler.

Batler je fantastičan igrač u oba smjera i u Minesoti će imati primarni cilj da dovede timsku odbranu u red. U klubu će sarađivati sa Tomom Tibodoom, nekadašnjim trenerom iz Čikaga.

Batler je prošle sezone imao prosjek od 24 poena i po šest skokova i asistencija.

Portal Analitika