Zanimljivosti

“GUMBAL 3000“ RELI: Tivat spreman za svjetske zvijezde i super automobile

U srijedu 5. jula, na tivatsko gradsko šetalište Pine i u nautičko naselje Porto Montenegro, stiže spektakularna povorka globalnog relija Gumball 3000. Ovom prilikom građani Crne Gore vidjeće ekskluzivne modele automobila kao što su Pagani, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porche, Aston Martin, Jaguar, AMG Mercedes, Rolls Royce ali i brojne poznate ličnosti koje učestvuju u reliju.
“GUMBAL 3000“ RELI: Tivat spreman za svjetske zvijezde i super automobile
Portal AnalitikaIzvor

Na čelu relija biće osnivač globalne manifestacije Gumball 3000 Maximillian Cooper, a svoj dolazak u luksuznim automobilima potvrdile su poznate ličnosti: DJ superzvijezde AFROJACK, MAJOR LAZOR’S JILLIONAIRE, „Who’s that girl“ dobitnica Grammy nagrade EVE, Gnarls Barkley – megastar popularne pjesme „Crazy“, poznati baseball igrač Ken Griffey Jr i voditelj poznatog TV show-a Who Dares Wins Jason Fox – svi oni preći će 3000 kilometara, kroz 11 zemalja u 6 dana vožnje.

Sedamnaesta godišnjica relija počinje u Rigi, 1. jula, a završava na ostrvu Mikonos, 8. jula, gdje će se 150 super-automobila takmičiti za mjesto na podijumu.

– Gumball 3.000 je egzotični reli koji svake godine privuče više od 120 vlasnika superautomobila koji u sedam dana obilaze svjetske metropole i pritom pređu oko 5.000 kilometara – istakao je generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom iz Ministarstva turizma i održivog razvoja Marko Petričević.

Portal Analitika