Košarka

DŽIKIĆ: Podgorica da bude sredina za igrače koji hoće da napreduju

Srpski trenerski stručnjak, Aleksandar Džikić, predstavljen je danas u prostorijama kluba u Njegoševom parku, kao sedmi trener Budućnost Volija od kada je funkciju predsjednika preuzeo Dragan Bokan.
DŽIKIĆ: Podgorica da bude sredina za igrače koji hoće da napreduju
Portal AnalitikaIzvor

Doskorašnji šef stručnog štaba beogradskog Partizana kazao je da dijeli neke poglede Bokana o radu ozbiljnog kluba kakva je Budućnost i da je zato i došlo do saradnje.

- Pričali smo o bliskoj i o daljoj budućnosti. Pokušaćemo da uradimo nešto da zaokružimo tu priču u Podgorici u Crnoj Gori, da pokušamo da budemo sredina gdje igrači koji to hoće, mogu da idu naprijed. Generalno, mislim da postoje uslovi za tako nešto. Ono što može da bude bolje, potrudićemo se da bude bolje i to je to - kratak je bio Džikić.

Kada je u pitanju igrački kadar on je kazao da će pokušati da imaju što veći broj igrača. Predsjednik kluba, Dragan Bokan, kazao je u obraćanju novinarima da je Danilo Nikolić potpisao ugovor i da je novi član „plavih“. Dodao je i da su dogovoreni svi segmenti ugovora kada je u pitanju dolazak Nikole Ivanovića, ali da je u ovom trenutku nemoguće realizovati taj ugovor zbog obaveza AEK-a prema Ivanoviću. On je napomenuo da kako sad stvari stoje najmanje deset crnogorskih igrača će biti u timu u sljedećoj takmičarskoj sezoni.

- Nikolić i Ivanović su sigurno interesantni za naš klub i koliko sam ja upoznat radi se u tom pravcu - kazao je Džikić.

bokan-dzikic2

Kako je novi trener stigao danas, već su zakazani sastanci za sjutra i preksjutra, pa će se obaviti i razgovori sa igračima kojima je istekao ugovor sa klubom.

Pored toga, klub će tražiti i neke nove igrače na pojedinim pozicijama.

- Tražićemo jednog spoljnog igrača i jednog na poziciji pet, u zavisnosti od toga kako se završe razgovori sa pojedinicima sa kojim se ušlo u kontakte. Generalno, to je živa materija. U zavisnosti od toga što će se završiti, to će dovoditi do sljedećih koraka, kao i uvijek kada se sklapa tim. Ono što možemo, mi ćemo da potrošimo i to je to. Nema tu neke velike filozofije - naveo je Džikić.

Kada je u pitanju njegova košarkaška filozofija, on je kazao da će ona umnogome zavisiti od sastava tima.

- Mogu da filozofiram, ali kakav tim bude, pokušaćemo da se prilagodimo tome. Imaćemo više mlađih igrača nego ranije. Očekujem da tu svoju ambiciju i želju pokazuju na terenu. To se od njih traži - podvukao je Džikić.    

Na pitanje da li mogu prekinuti dominaciju Zvezde, kratko je kazao da „ne razmišlja uopšte o tome“.

- Da sredimo stvari kući, pa ćemo onda polako - kazao je Džikić i dodao:

- Voljeli bi da izbjegnemo situaciju da mladi igrači ne dobiju svoju šansu. Sve ono što im se daje, mi očekujemo da se vrati - radom, posvećenošću i na terenu, utakmicama, reprezentujući klub.

Novi trener Budućnost Volija nije htio da odgovori na pitanje da li mu je bilo teško da napusti klupu Partizana.

A.P.

Portal Analitika