Crna hronika

Krivične prijave protiv osmoro Nikšićana: Krali auta, akumulatore, alat...

Tokom juna policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić procesuirali su osam osoba osumnjičenih da su počinile sedam teških krađa i krađa.
Krivične prijave protiv osmoro Nikšićana: Krali auta, akumulatore, alat...
Portal AnalitikaIzvor

Pritom, riješen je i slučaj provale u objektu ''Top diskont 3'' u naselju Vir iz juna prošle godine, kada je otuđena veća količina robe.

Za ovo djelo osumnjičen je Predrag Josipović (1982).

„Na osnovu prikupljenih dokaza policijski službenici identifikovali su i utvrdili da je to krivično djelo počinio P.J. (1982)“, navodi se u saopštenju nikšićke policije i dodaje da je tužilaštvo protiv njega predložilo podnošenje krivične prijave.

Policija je rasvijetlila i slučaj krađe automobila marke Golf I ispred porodične kuće u Ulici Staro pazarište, koju je prijavio vlasnik M.M. Ustanovljeno je da je automobil otuđio maloljetni M.K. (1999). Sa njim je, kako se navodi u saopštenju, u prisustvu roditelja obavljen razgovor.

M.K. je priznao izvršenje tog krivičnog djela.

Prvog dana juna policija je dobila prijavu o krađi hilti bušilice marke ''Makita'' u vlasništvu podgoričke firme ''Fidia'', koja izvodi radove u Domu zdravlja Nikšić. Da je otuđio mašinu, osumnjičen je Zoran Drašković (1985).

„Ovo krivično djelo okarakterisano je kao krađa. Preduzimajući niz mjera i radnji i na osnovu prikupljenih dokaza, utvrđeno je da se radi o Z.D. (1985), koji je priznao izvršenje navedenog krivičnog djela“, navodi se u saopštenju.

Zaposleni u bolnici u Brezoviku, P.P 10. maja je prijavio nestanak mobilnog telefona marke Samsung J5.

Kako je rekao P.P, telefon mu je nestao iz kabineta u kome radi.

Na osnovu prikupljenih dokaza, ustanovljeno je da je ovo krivično djelo počinila Mirjana Krković (1982), koja je u razgovoru sa službenicima policije priznala izvršenje.

I ovo krivično djelo okarakterisano je kao krađa, a mobilni telefon je vraćen vlasniku.Sa otpada sekundarnih sirovina ''SS Alga'' u naselju Brlja policiji je 27. aprila stiglo obavještenje da je otuđena veća količina polovnih akumulatora.

Za djelo, koje je tužilac kvalifikovao kao krađa, osumnjičeni su Filip Mijajlović (1993) i Igor Radojičić (1993).

„Policijski službenici su pronašli otuđene akumulatore na mjestu gdje su ih osumnjičeni sakrili i vratili vlasniku. Tokom razgovora, osumnjičeni su priznali izvršenje krivičnog djela“, navela je policija.

Prije šest dana, u Ulici Milice Vučinić, Z.M. je prijavio krađu automobila marke Golf III sa parking prostora ispred porodične kuće, koje je prilikom parkiranja ostavio otključano.

„Prilikom rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, ustanovljeno je da ga je izvršio maloljetni B.M. (2001), sa kojim je u prisustvu roditelja i inspektora za maloljetnike obavljen razgovor. Maloljetni B.M. priznao je izvršenje krivičnog djela“, navode iz policije.

Dežurna služba CB Nikšić 26. maja dobila je obavještenje od Z.B. da mu je tokom prethodne noći otuđen novčanik iz vozila marke Dacia u vlasništvu firme ''Maxi Taxi''.

Ustanovljeno je da je to djelo izvršio Radomir Vukićević (1986).

„Preduzimajući službene mjere i radnje policijski službenici identifikovali su kao izvršioca R.M. (1986), koji je priznao krivično djelo okarakterisano kao krađa“, stoji u saopštenju policije.

Portal Analitika