Protokol

Nikolić – Adžamov: Azerbejdžan prijatelj i na riječima i na djelima

Azerbejdžan je prijatelj Crne Gore i na riječima, i na djelima, zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića sa šefom Diplomatske misije Republike Azerbejdžana Anarom Adžamovim.
Nikolić – Adžamov: Azerbejdžan prijatelj i na riječima i na djelima
Portal AnalitikaIzvor

Posebna pažnja bila je posvećena najznačajnijem azerbejdžanskom investicionom angažmanu - projektu Porto Novi, koji predstavlja najveću inostranu investiciju Azerbejdžana van energetskog sektora.

Tokom sastanka, Adžamov je najavio da su u toku pripreme za zvaničnu posjetu predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića Azerbejdžanu, koju bi pratila organizacija poslovnog foruma privrednika Crne Gore i Azerbejdžana.

- Predsjednik Odbora Andrija Nikolić je informisao Adžamova da su danas u Skupštini Crne Gore formirane grupe prijateljstva sa drugim parlamentima, među kojima i Grupa prijateljstva sa Narodnom skupštinom Republike Azerbejdžan. Imajući u vidu da u Parlamentu Azerbejdžana postoji Grupa za međuparlamentarne odnose sa Crnom Gorom, sagovornici su razmijenili mišljenja u pravcu unapređenja parlamentarnih odnosa putem ove jedinstvene forme bilateralne saradnje, kao i preko parlamentarnih radnih tijela – navodi se u saopštenju iz Skupštine Crne Gore.

Portal Analitika