Društvo

Predstavljen portal Odbornik.me

Skupština opštine Berane i NVO Građanska alijansa predstavili su portal Odbornik.me koji će omogućiti bolju komunikaciju između odbornika i građana.
Predstavljen portal Odbornik.me
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji za novinare povodom puštanja u rad portala govorili su predsjednik Skupštine Goran Kiković, šef odborničkog kluba DPS dr Draško Došljak i koordinator projekta Edin Koljenović iz Građanske alijanse.

Portal putem koga će građani biti u mogućnosti da direktno prate rad skupštine i postavljaju pitanja odbornicima će predstavljati značajan iskorak u radu lokalnog parlamenta i povećanja odgovornosti odbornika istakao je predsjednik Kiković. 

Berane je  prva opština u Crnoj Gori koja je uključena u projekat Odbornik.me jer je Berane prepoznato kao opština u kojoj su građani izuzetno zainteresovani za pitanja od lokalnog značaja i praćenje rada skupštine.

 „Iako se od portala ne očekuju spektakularni rezultati, on će sigurno predstavljati značajan korak u približavanju građana i institucija“  rekao je Koljenović 

Dr Došljak se zahvalio Građanskoj alijansi u ime odborničkog kluba DPS, istakavši da će portal doprinijeti povećanju transparentnosti rada skupštine, čemu će odbornici DPS i ubuduće dati svoj konstruktivan doprinos.

Portal se nalazi na adresi www.odbornik.me i preko njega se mogu pratiti direktni prenosi zasjedanja SO Berane. Odbornici imaju svoje profile putem kojih  građani mogu javno da postavljaju pitanja i dobiju odgovore od izabranih odbornika. 

 Na portalu će se objavljivati i obavještenja o lokalnim javnim raspravama , a biće omogućeno i pokretanje peticija od lokalnog značaja.

 

Portal Analitika