Politika

Predsjednik Marković sa Perksom: Uz podršku UNICEF-a crnogorsko društvo otvorenije

Zahvaljujući pomoći i partnerstvu sa UNICEF-om, crnogorsko društvo je danas otvorenije i spremnije da se suoči sa svojim slabostima i ispravlja ih, ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković koji je primio u oproštajnu posjetu šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžamina Perksa.
Predsjednik Marković sa Perksom: Uz podršku UNICEF-a crnogorsko društvo otvorenije
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je posebno istaknut značaj unapređenja obrazovanja, a u tom kontekstu naglašen značaj kvalitetnog odnosa prema djeci. Predsjednik Marković je rekao da će Vlada danas usvojiti set zakona iz oblasti obrazovanja kojim se kroz novi pristup žele kreirati uslovi za sposobnu, motivisanu i naprednu naciju.

Perks je ukazao na važnost uključivanja porodice u proces obrazovanja ali i izgradnje ličnosti kod djece. On je dodao da će UNICEF nastaviti da podržava Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo zdravlja kako bi bila omogućena stručna pomoć porodici i djeci.

Predsjednik Marković je zahvalio Perksu i njegovom timu na podršci u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i ostvarivanju značajnih rezultata u transformaciji društva i prihvatanju evropskih standarda i vrijednosti.

Premijer je posebno pohvalio rezultate, ostvarene u saradnji sa UNICEF-om, u oblastima deinstitucionalizacije djece, inkluzivnog te predškolskog obrazovanja, reformi sistema maloljetničkog pravosuđa te sprečavanja nasilja nad djecom.

Konstatujući potrebu daljeg nastavka reformskih procesa, predsjednik Marković je zahvalio Perksu na aktivnostima i pomoći Crnoj Gori i poželio mu uspjeh u predstojećem profesionalnom angažmanu.

 

 

Portal Analitika