Abiznis

Aerodromi Crne Gore: Očekujemo dva miliona putnika

Od početka godine do 18. juna kroz oba crnogorska aerodroma prošle su oko 643 hiljade putnika, što je 24 posto ili 125 hiljada putnika više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je Anteni M iz Aerodroma Crne Gore.
Aerodromi Crne Gore: Očekujemo  dva miliona putnika
Portal AnalitikaIzvor

“Na podgoričkom aerodromu opsluženo je gotovo 372 hiljade a na tivatskom 270 i po hiljada putnika. Takođe, promet aviona je porastao 12%, tj. na oba crnogorska aerodroma sletjelo je i uzletjelo 4600 aviona od početka godine”, kazala je za naš portal PR Aerodroma Milica Babić.

Samo za prvih 18 dana juna kroz Aerodrom Tivat prošao je tačno 103.141 putnik što je čak 38 posto više nego u istom periodu prošle godine.

“Rast saobraćaja u junu bilježi se i na podgoričkom aerodromu i on iznosi 28%.

Očekujemo još jednu rekordnu godinu i promet od 2 miliona putnika na oba aerodroma, kao i da će Aerodrom Tivat prvi put preći brojku od milion opsluženih putnika”, navela je Babić.

Tivat je povezan sa preko 40 destinacija a ove godine imamo porast saobraćaja ka Zapadnoj Evropi, dodaje Babić.

“Samo neke od destinacija iz kojih dolaze putnici na naš primorski aerodrom su: Pariz, Moskva, Kopenhagen, Kijev, Oslo, Amsterdam, Lion, Dubai, Varšava, London, Mančester, Dizeldorf, Ženeva, Verona, Rim, Napulj, Sofija, Tel Aviv, Brisel...”

Od danas iz Podgorice avionom direktno za Atinu

I Aerodrom Podgorica je povezan sa 40 evropskih destinacija, a od ove sezone uvedeni su direktni letovi iz Budimpešte, Atine, Stokholma.

“Možemo se pohvaliti činjenicom da smo među rijetkim aerodromima koji sarađuju sa gotovo svim najvećim niskobudžetnim kompanijama- RyanAir, Wizzair, EasyJet, Pobeda, FlyDubai,Transavia... Interesovanje putnika je veliko a popunjenost aviona je preko 85%. Ipak, to je samo dio porasta prometa putnika a Aerodromi Crne Gore će se i ubuduće raditi na tome da se mreža kompanija sa kojima saradjuje, proširi kao i da se još više unaprijedi aviodostupnost”, navela je Babić.

Antena M

Portal Analitika