Fudbal

Kada Marota po nekog krene... Stigao golgeter Sampe za 30 miliona

Kada Bepe Marota po nekog krene, gotovo i ne postoje šanse da ga neko zaustavi - Juventus doveo fudbalera Sampdorije Patrika Šika.
Kada Marota po nekog krene... Stigao golgeter Sampe za 30 miliona
Portal AnalitikaIzvor

Drugačiji ishod zaista nije mogao da se očekuje - Juventus je prvo nudio 25.000.000 eura, Sampdorija je tražila 40.000.000 za češki grumen zlata, ali su se dvije strane našle na iznosu od 30.500.000 eura! Što je za pet i po miliona više od otkupne klauzule u Šikovom ugovoru. Ovaj iznos će, naravno biti podijeljen u tri jednake rate.

Šik je rano jutros viđen u prostorijama Stare dame, gdje trenutno obavlja medicinske preglede, poslije čega ga još samo potpis dijeli od ozvaničenja petogodišnje saradnje sa dugogodišnjim italijanskim šampionom.

Šik je u novu kuću stigao samo noć pošto je sa mladom reprezentacijom Češke pregazio italijanske vršnjake rezultatom 3:1 i doveo Azurine na ivicu ambisa.

Novom golgeteru Juventusa trebalo bi na godišnjem nivou da legne po 1.500.000 eura neto, bez bonusa na konto individualnih i timskih performansi.

Mada još nije zvanično potvrđeno, Čizmom kruži priča da Sampdorija pokušava da nagovori upravu Juventusa da Šika ostavi na stadionu Luiđi Feraris u narednih godinu dana. Sada se čeka zvanični stav Juventusa.

Poslije ovog potpisa, Juventus kreće u realizaciju još dva velika posla - Daglasa Koste i Stivena N'Zonzija.

Mozzartsport

Portal Analitika