Crna hronika

Kovačević i Stijepović dostavili dokaze

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i bivša ministarka rada i socijalnog staranja, aktuelna direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević saslušani su juče po nalogu Specijalnog tužilaštva u predmetu formiranom po krivičnoj prijavi Demosa – saznaje Pobjeda.
Kovačević i Stijepović dostavili dokaze
Portal AnalitikaIzvor

Kovačević i Stijepović su, kako su i najavili, Tužilaštvu dostavili svu dokumentaciju vezanu za gradnju zgrade za potrebe penzionera, zbog koje ih Demos tereti da su pravili malverzacije.

Dokumentacija Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja i Glavnog grada je u rukama specijalne tužiteljke Tatjane Žižić koja bi odluku u ovom predmetu, kako kažu izvori iz Tužilaštva, trebalo da donese brzo.

Izvor Pobjede je kazao da su Kovačević i Stijepović kategorično negirali da su počinili bilo koje krivično djelo.

– U detaljnim izjavama, koje su trajale po oko sat i po, oni su pojasnili sve procedure vezane za gradnju ove zgrade i učešće njihovih resora – rekao je pomenuti izvor.

Krivične prijave protiv Kovačević i Stijepović podnio je podgorički odbor Demosa, zbog sumnje da je na organizovan način učinjena enormna materijalna šteta za budžet Crne Gore. 

Prijava je podnijeta i protiv vršioca dužnosti predsjednika podgoričkog Udruženja penzionera Ilije Stanišića i sekretara Udruženja Puniše Stanišića. 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika